Zgon dłużnika alimentacyjnego - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 06 gru 2018, 18:10

Witam,
proszę o pomoc, dostałam akt zgonu dłużnika, jesteśmy OWW i OWD, zrobiłam wygaszenie w Sygnity wpisałam datę zgonu, postanowienie o wygaszeniu (nie mam jeszcze żadnej informacji od komornika) ale program pokazuje że istnieje decyzja z 2016r z zawieszoną realizacją.
Zastępuję koleżankę i nie bardzo wiem jak mam dalej działać, będę wdzięczna za podpowiedź
ana_pl
Praktykant
Od: 18 cze 2018, 12:47
Zajmuję się: SR

Napisano: 07 gru 2018, 8:41

myślę, że nalezy sprawdzić czy decyzja z tego okresu była w całości zrealizowana ( może wstrzymana a nie zakończona) również możesz sprawdzić u dłuznika w liście wypłaconych pozycji czy było wypłacone czy nie , i uaktualnic u komornika
GRAS
Starszy referent
Od: 17 maja 2017, 9:15
Zajmuję się: FA

Napisano: 07 gru 2018, 8:49

Jeżeli faktycznie jakieś świadczenie nie zostało wypłacone albo np. decyzja była warunkowa (162 par. 2 k.p.a.) decyzję należy wygasić (zakończyć realizację decyzji) następnie trzeba poinformować komornika pismem że nie zostało wypłacone świadczenie za dany okres, a decyzja wygasła z mocy prawa. W przeciwnym razie zadłużenie u komornika nie będzie się pokrywać z zadłużeniem, które widnieje w naszym systemie.
joasia_a99
Praktykant
Od: 16 mar 2018, 13:15
Zajmuję się: DŚR I FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem