Witam,
proszę o pomoc, dostałam akt zgonu dłużnika, jesteśmy OWW i OWD, zrobiłam wygaszenie w Sygnity wpisałam datę zgonu, postanowienie o wygaszeniu (nie mam jeszcze żadnej informacji od komornika) ale program pokazuje że istnieje decyzja z 2016r z zawieszoną realizacją.
Zastępuję koleżankę i nie bardzo wiem jak mam dalej działać, będę wdzięczna za podpowiedź
Zgon dłużnika alimentacyjnego
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Re: Zgon dłużnika alimentacyjnego
myślę, że nalezy sprawdzić czy decyzja z tego okresu była w całości zrealizowana ( może wstrzymana a nie zakończona) również możesz sprawdzić u dłuznika w liście wypłaconych pozycji czy było wypłacone czy nie , i uaktualnic u komornika
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DŚR I FA
- Kontakt:
Re: Zgon dłużnika alimentacyjnego
Jeżeli faktycznie jakieś świadczenie nie zostało wypłacone albo np. decyzja była warunkowa (162 par. 2 k.p.a.) decyzję należy wygasić (zakończyć realizację decyzji) następnie trzeba poinformować komornika pismem że nie zostało wypłacone świadczenie za dany okres, a decyzja wygasła z mocy prawa. W przeciwnym razie zadłużenie u komornika nie będzie się pokrywać z zadłużeniem, które widnieje w naszym systemie.
Oprócz Zgon dłużnika alimentacyjnego - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
przeprowadzono wywiad i odebrano oświadczenie
zawiadomienie o domniemaniu popełnienia... zadłużenie 3 mies
komornik nie przekazuje pieniędzy od dłużnika - dlaczego?
@ od erif - przypomnienie o obowiązku aktualizowania inform
wniosek - fundusz alimentacyjny
rodzina zastępcza niezawodowa, a świadczenia rodzinne
umiarkowany stopień dłużnika
Zgon dłużnika - jakie art. przy uchyleniu FA
śmierć dłuznika po przyznaniu swiadczenia z FA
Policja żada skerokopii wywiadów
dłużnik po wywiedzie za granicą
czy macie dostęp do CEPiK-u???
Zwrot prawa jazdy pismo dluznika
Jak rozwiązać taką sytuację z dłużnikiem?
dochód uzyskany po roku bazowym
Decyzja o uznaniu dłużnika za uchylającego się od zobowiązań