zgon dłużnika jakie czynności podejmuje OWW

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
Stefcia
Praktykant
Zajmuję się: FA/ST/PS/SR
Kontakt:

zgon dłużnika jakie czynności podejmuje OWW

Post autor: Stefcia »

jakie postępowanie należy przeprowadzić jako organ właściwy wierzyciela po otrzymaniu informacji o zgonie dłużnika czy wydaje się decyzje o wygaszeniu należności dłużnika alimentacyjnego czy robicie to postanowieniem czy tyko wprowadzacie zgon w system
GRAS
Starszy referent
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Re: zgon dłużnika jakie czynności podejmuje OWW

Post autor: GRAS »

jak mam informacje od rodziny to informuje komornika OWD ,raczej czekam na postanowienie Komornika, jezeli informuje mnie komornik postanowieniem to wprowadzam date zgonu ,daje informacje do księgowosci o wysokosci wygaszenia NG i odsetek ew. ZA
Stefcia
Praktykant
Zajmuję się: FA/ST/PS/SR
Kontakt:

Post autor: Stefcia »

i nie wydajesz już decyzji wygaszającej należności w związku z jego śmiercią :?:
GRAS
Starszy referent
Kontakt:

ja nie wydaję żadnej decyzji, wygaszam w systemie pisze do księgowości zwykłe pismo o zdjęcie zadłużenia ,powołuję Postanowienie Komornika i wszystko, w rozliczeniu odejmuję umorzona kwote zeby stan naleznosci się zgadzał
GRAS
Starszy referent
Kontakt:

dla ścisłości decyzje wydaje wierzycielce jezeli jestem równiez OWW
ODPOWIEDZ