zgon wnioskodawcy - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 13 gru 2017, 9:39

Coś poważniejszego od notatki służbowej to tylko w przypadku gdy stroną postępowania byłby Łazarz albo Jezus, bo - z tego co się orientuję - to są jedyne odnotowane przypadki zmartwychwstania. W każdym innym przypadku dla trupów się decyzji nie wydaje, bo jej nie są w stanie ani odebrać, ani przyjąć do wiadomości jej treści.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 13 gru 2017, 11:04

Iks pisze:Coś poważniejszego od notatki służbowej to tylko w przypadku gdy stroną postępowania byłby Łazarz albo Jezus, bo - z tego co się orientuję - to są jedyne odnotowane przypadki zmartwychwstania.
To Ci się udało, bardziej obrazowo już nie można :lol:
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 13 gru 2017, 14:54

Skoro "góra" chce czegoś poważniejszego od notatki, to zrób dla niej "decyzję", bo jakkolwiek ten twór nazwiesz, decyzją oczywiście nie będzie z uwagi na brak strony.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 13 gru 2017, 14:55

Iks pisze:Coś poważniejszego od notatki służbowej to tylko w przypadku gdy stroną postępowania byłby Łazarz albo Jezus, bo - z tego co się orientuję - to są jedyne odnotowane przypadki zmartwychwstania. W każdym innym przypadku dla trupów się decyzji nie wydaje, bo jej nie są w stanie ani odebrać, ani przyjąć do wiadomości jej treści.
Łazarz, mój drogi, został wskrzeszony. Siadaj, dwója. Podszkol się, albo dosięgnie Cię ręka dobrej zmiany i pojedziesz na rehabilitację do uczelni z Torunia.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 13 gru 2017, 15:09

W każdym bądź razie, tylko w tych dwóch przypadkach można by robić decyzję, ale z terminem ważności :D
Tak, tak "dobra, zmiana" ma narzędzia do prostowania skrzywionych światopoglądów ;)
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 13 gru 2017, 15:18

kronos79 pisze:Łazarz, mój drogi, został wskrzeszony. Siadaj, dwója. Podszkol się, albo dosięgnie Cię ręka dobrej zmiany i pojedziesz na rehabilitację do uczelni z Torunia.
Nie ośmieliłem się sugerować nekromancji ;)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 11 kwie 2018, 7:34

Mam taki przypadek. Wniosek składała samotna matka, w składzie ona i syn. 06.04 zmarła. Teraz moje pytanie czy ja mogę w ogóle wypłacić za kwiecień pieniądze. Dzwoniłam do UW i Pani powiedziała, że jak najbardziej mogę. Jakoś nie przekonuje mnie to. Tym bardziej, że jest to "ciężka" rodzina. Najprawdopodobniej ojciec dziecko zabrał, a do konta upoważniona jest babcia dziecka, matka zmarłej. Przychodząc do mnie z góry mnie poinformowały, że 500 za kwiecień się należy, bo parę dni kwietnia żyła. Z krusu rentę ma dostać za kwiecień więc i 500 powinnam wypłacić.
Edysia185
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 18 kwie 2017, 7:33
Zajmuję się: SR

Napisano: 11 kwie 2018, 8:29

za kwiecień się należy ale wniosek złożyć musi ojciec dziecka i zmieścić się w kwietniu.. Ja bym nie wypłaciła bo zmarła przed wypłatą, gdyby zmarła po wypłacie to ok, nie możesz już nic zrobić.
paulaaa
Stażysta
Od: 30 cze 2017, 8:04

Napisano: 11 kwie 2018, 8:34

Nie mam kontaktu z ojcem, ponieważ mieszka w innej gminie. A jeśli nie wypłacać to na co się powołać, ponieważ klientka (babcia dziecka) roszczeniowa.
Edysia185
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 18 kwie 2017, 7:33

Napisano: 11 kwie 2018, 8:53

ja bym się powołała w uzasadnieniu prawnym na art. 4.2 a w uzasadnieniu faktycznym na zgon matki co potwierdza akt zgonu, a masz akt zgonu?? U nas wygasza się decyzję notatką służbową, bo decyzji nie ma komu doręczyć.. więc w decyzję nawet bym się nie bawiła.
paulaaa
Stażysta
Od: 30 cze 2017, 8:04

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x