zgon wnioskodawcy - jak zakonczyc decyzje ? - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 18 paź 2021, 8:46

Witam, wnioskodawczyni się powiesiła, ma stypendium na 6 dzieci, jak zakonczyc decyzje ? Nie mogę zrobić wstrzymujące ani cofającej, bo na kogo ją wydam jak ona nie żyje ? W składzie rodziny jest ojciec, on ma złożyć nowy wniosek, co z wrześniem jak jeszcze nic nie wypłacałam ???? Masakra, nie wiem jak to ugryźć
qwertyops
Stażysta
Od: 10 kwie 2017, 11:31
Zajmuję się: ST i KDR

Napisano: 18 paź 2021, 12:45

i jeszcze jak z zasiłkiem szkolnym, Pani była bezrobotna, więc jak uzasadnić, bo nie zmieniła się sytuacja dochodowa
qwertyops
Stażysta
Od: 10 kwie 2017, 11:31
Zajmuję się: ST i KDR

Napisano: 18 paź 2021, 14:45

Kiedyś ten temat był już poruszany...
Ja osobiście zastanowiłabym się nad zmieniającą w zakresie adresata decyzji, ale nie wiem czy to właściwe. Co do zasady stypendium przyznaje się uczniowi i w jego imieniu występuje rodzic (opiekun prawny). Istnieje też możliwość wygaszenia decyzji ze względu na zgon Strony/ rodzica występującego w imieniu ucznia.
Co zrobisz w sytuacji kiedy drugi rodzic/ojciec złoży np w X wniosek i przyznasz wstecz od IX? Dlaczego uczeń miałby być pokrzywdzony i w związku ze zgonem matki nie miałby dostać stypendium za IX?
PS: Zaproponowałabym zasiłek szkolny przyznawany w sytuacji zdarzenia losowego :)
InspektorOPS
Stażysta
Od: 15 paź 2020, 14:26
Zajmuję się: już chyba wszystkim ;)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x