Próbuję po ostatniej aktualizacji w Sygnity zrobić decyzję na ZDO, wstecz do 11.05.2014 r. (zgon). Parametr "Czy zaległe zdo z osobnego wniosku" mam na NIE. W polu "Data od" zakładki "Okresy nieprzysługiwania świadczeń" wpisałem 12.05.2014 r. Pole "Data do" zostawiłem puste. Powód - zgon. I lipa. Nie tworzy decyzji i podpowiada żeby zrobić ręcznie
Jakieś sugestie i podpowiedzi?
Nie zwróciłem na to uwagi, ja wpisywałem tylko okresy nieprzysługiwania czyli np od następnego dnia po smierci do nadal i tak mi się wydaje że robi tak jak ma być, choc przy tych potknięciach programu to niczego nie można być pewnym
Więc tak też wpisuję. Data od 2014-05-12, data do pusta i powód - zgon. Efektem jest przyznanie ZDO od 2014-05-15 (??) do nadal, czyli z art. 2 ust. 2 pkt. 2. Nie wiem co robię źle Co najlepsze, kiedy wywalę wszystko z zakładki "okresy nieprzysługiwania", daje identycznie. Masakra
A może coś nie tak z decyzją ŚP i dlatego szaleje ZDO? Sprawdzałem na innym wniosku, gdzie przy nieuzupełnionych polach daje mi przyznanie na stary i nowy okres. Wpisałem zgon. Efekt. Komunikat "Wystąpił problem podczas tworzenia decyzji! Proszę dla tej sytuacji ręcznie utworzyć decyzję z wniosku." Tia.
a może decyzje zmodyfikować wprowadzając datę skrajną świadczenia 11-05-2014
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Bardzo chętnie, tylko że nie mam czego modyfikować, bo próba utworzenia automatem decyzji z wniosku kończy się komunikatem: Wystąpił problem podczas tworzenia decyzji! Proszę dla tej sytuacji ręcznie utworzyć decyzję z wniosku. Wygląda na to, że trzeba wziąć kalkulator i zrobić na piechotę