Pani do końca maja 2016 pobierała zł za zł tj. 2 zasiłki rodzinne i 2 rozpoczęcia roku. od czerwca wstrzymane świadczenia z powodu przekroczenia dochodu. W lipcu pani przynosi św. pracy i wnioskuje o to samo. Program widzi tylko dwa zasiłki rodzinne nie daje jej rozpoczęcia roku?? Pomoże ktoś dlaczego tak jest?
Witam ja też pracuję w sygnity mam podobną sytuację pani pobrala z zl za zł zasilek rodzinny i 0,84 gr z rozpoczęcia roku szkolnego teraz ma utratę bo ma wychowawczy i program przyznal całą resztę z rozpoczęcia i chce wypłacic we wrzesniu ale nie wiem czy to dobrze bo w ustawie jest że jednorazowo 100zł z drugiej strony to nie jest jednorazowo 100 zł tylko 0,84gr więc tez mam dylemat
Ja tez mam taki sam przypadek (tez sygnity) po utracie zasiłek rodz.przyznam pełna wysok.a dodatek z tyt.rozp.roku szkol.na m_c wrzesień 2016 zamierzam przyznać w niższej wysok.od 100 zł odejdę kwotę dodatków które wypłaciłam w oparciu o zl/zł i stosownie uzasadnie.nie możemy jej wypłacić całej kwoty 100 zł bo było by niesprawiedliwie w końcu miała zł za zl.skorzystala z tego przepisu wiec teraz dostanie mniej.tak uwazam.moze ktoś jeszcze się wypowie.jestem w trakcie wyd.dec.