Przez wiele lat własnie tak robiłem z dodatkiem wychowawczym na bliźnięta - przyznawałem jeden bo wydawało mi się, że zapis jest prosty jak budowa cepa. A teraz mam pi...nie z prokuratorem bo jakiś mądry wymyślił, że 2 razy jest 5 a nie 4.małamii pisze:Ble ble ble ble, ciągłe ble ble ble - aplikacie w proigramach dzidzinowych złe, wyjasnienia ministerstwa do firm informatycznych złe - jak wszystko wiecie o zasadzie zł za zł to po co w ogóle pytacie kogokolwiek o cokolwiek? Po co pytacie ministerstwo jak wiecie lepiej? Jak wiecie lepiej to realizujcie zapisy ustawy i tyle.
A i wspaniałe sady wszystko załatwia i bedzie jasne? To moze od razu sady spytajcie - moze wam udziela "interpretacji". Juz tu ktos pisał, że jakby nawet tabliczke mnożenia do dziesiącu w ustawie wpisał ustawodawca to i tak dla połowy z was 2 razy 2 nie zawsze byłoby 4.
no właśnie rozpatruję sobie tak wnioski, tu zmiana, tu urodzenie, tu sr, niby dzień jak co dzień, a tu buuuum, zmiana z całosći na zł i rozpoczęcie roku, jeden łyk kawy za dużo, trybiki poszły w obroty i przypomniało mi się coś ze szkolenia z kwietnia z SYGNITY, że jakieś wyjaśnienia ministerstwa i takie tam :/ w ustawie nic nie ma, więc chciałam w razie co jakieś wyjaśnienia pod decyzję podłożyćFX pisze:fajne nawet te wyjaśnienia
tylko jeden mały problem bo w ustawie nigdzie nikt nie zawarł treści, a przynajmniej ja takiej nie znalazłem, że trzeba wyprawiać takie kombinacje alpejskie - jakieś wyrównywania, dopełnienia
może prościej by było dla wszystkich jakby wprowadzili jakieś zmiany w tej kwestii, a nie tłumaczyli co autor tak pięknego dzieła miał na myśli
powstaje nam tutaj jakaś totalna paranoja i wmawia się nam rzeczy, których nie ma