Zł za zł . Wniosek na dojazdy na stary okres
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Zł za zł . Wniosek na dojazdy na stary okres
Mam problem, osoba ma przyznane zasiłki rodzinne w ramach mechanizmu zł/zł. Tam miała dojazdy na jedno dziecko . Program wyliczył świadczenia za IX i X ( 124x4, 8,33x 4, 95 x 2, 57,40 - na dojazdy)776,82 Teraz przyszła złożyć wniosek na stary okres na dojazdy na drugie dziecko. Teraz po przeliczeniu programu zamiast zyskać ona traci . Program na dojazdy liczy 11,50 na każde dziecko i teraz śwaidczenia wynoszą 742,32zł. Lepiej żeby wycofała wniosek ? Bo zamiast zyskać traci? Czy program źle liczy?
-
- Stażysta
- Kontakt:
Re: Zł za zł . Wniosek na dojazdy na stary okres
może ktoś miał podobny przykład?
-
- Stażysta
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja mam identyczną sytuację. Wynika to z tego, że na pierwsze dziecko dojazdy dzielił na 12 msc i razy 10 a teraz dzieli na 12 i mnoży przez dwa miesiące. Ja kombinowałam na różne sposoby i wychodzi mi mniej ciągle do wypłaty niż poprzednio. Wyjaśniłam to kobiecie i po prostu zabrała wniosek na dojazdy na stary okres żeby nie stracić, ale to chore jest.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR/FA/ST
- Kontakt:
Też miałam taki przypadek. W programie trzeba rozpatrzyć zmianę nie od 1 września 2019r. tylko od 1 listopada 2018r. Wtedy program policzy dobrze...
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, świadczenie wychowawcze, dodatek osłonowy, czyste powietrze itp.
- Kontakt:
Ostatnio miałam taki przypadek tylko u mnie Pani pobierała w całości, a dopiero teraz zgłosiła ze od listopada 2018 miała uzyskanie dochodu. I co? Rozpatrując od września 2019 wyszedł harmonogram i spoko. Tylko jedno wielkie "ALE". Kiedy chciałam sprawdzic ile ma do oddania zł za zł i rozpatrzyłam od 1 listopada 2018 zauważyłam ze kwoty za wrzesień i październik 2019 zmiejszyły się (w sensie mniej do oddania) i tu mnie coś tknęło.... Po sprawdzeniu wszystkiego okazało się, że nie mogę rozpatrywać od września 2019 tylko od dnia zaistnienia zmiany tj. listopad 2018r. Wtedy wszystko wychodzi tak jak ma być, a i nienależnie pobrane da się zrobić.W programie trzeba rozpatrzyć zmianę nie od 1 września 2019r. tylko od 1 listopada 2018r. Wtedy program policzy dobrze...
-
- Referent
- Kontakt:
W przypadku uzyskania dochodu robimy zmianę od dnia zaistnienia zmiany.1974 pisze:Też miałam taki przypadek. W programie trzeba rozpatrzyć zmianę nie od 1 września 2019r. tylko od 1 listopada 2018r. Wtedy program policzy dobrze...
Doradzając zmianę od 1 listopada 2018r miałam na myśli konkretny przypadek czyli przyznanie dodatku na dojazd jeśli wnioskodawca nie zaznaczył tego faktu składając wniosek na okres 2018/2019 tylko teraz, we wrześniu 2019
-
- Stażysta
- Kontakt:
Dziękuje za pomoc:)
A jak to zrobić w sygnity by uwzględniło zmianę od od 2018?
-
- Referent
- Kontakt:
Mam Amazis więc nie pomogę... W moim programie mam możliwość ustawienia daty, od kiedy mam rozpatrzyć zmianę.margo22 pisze:Dziękuje za pomoc:)
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Jest problem z liczeniem dodatków na dojazdy/internat, zauważyłem to dziś, ale jak mam rację i to jest to co myślę, to cała polska i wszyscy dostawcy źle zaimplementowali wzory do programów i dlatego tak wychodzi. 

Walka z wiatrakami since 1998.
Oprócz Zł za zł . Wniosek na dojazdy na stary okres - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
alimenty - kiedy nie liczymy do dochodu
od kiedy przyznać świadczenie pielęgnacyjne?
Powrót z rodziny zastępczej a doliczanie alimentów
ZUS anulował zatrudnienie, co z utratą dochodu?
fundusz alimentacyjny a skład rodzinny
świadczenie rodzicielskie jak dochód do zasiłku rodzinnego
jak rozdzielić składkę społeczną
Brak meldunku a internat/bursa
Empatia długi termin oczekiwania
Stypendium stażowe - czy są nienależnie pobrane
Zaległe alimenty czy odliczać od dochodu?
Witam jak to jest z tym SZO dla wnuka?
zmiana w roku bazowym-utrata renty uzysk emerytury
umowa na 3 miesiące i kolejna
becikowe na zmarłe dzieci- jak
złotówka za złotówkę z dwóch decyzji