babka zostawiła w lutym 2022 w skrzynce podawczej wniosek o 500+ w gops - zamiast złożyć elektronicznie w zus.
Co teraz??? Umorzenie postępowania? Odmowa?
ZLE ZLOZYLA WNIOSEK
-
- Referent
- Zajmuję się: sr/fa/sw
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: sr/fa/sw
- Kontakt:
Re: ZLE ZLOZYLA WNIOSEK
ktoś podpowie?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: ZLE ZLOZYLA WNIOSEK
Byłam na szkoleniu, gdzie powiedziano nam, że jeśli chcemy to możemy w takiej sytuacji realizować obowiązek przekazania podania do właściwego organu:
Art. 65 § 1 KPA: "Jeżeli organ administracji publicznej, do którego podanie wniesiono, jest niewłaściwy w sprawie, niezwłocznie przekazuje je do organu właściwego, zawiadamiając jednocześnie o tym wnoszącego podanie. Zawiadomienie o przekazaniu powinno zawierać uzasadnienie."
Z drugiej strony to bezcelowe, dodawanie roboty innym. Ja bym zadzwoniła i poprosiła o wycofanie wniosku przez stronę.
Art. 65 § 1 KPA: "Jeżeli organ administracji publicznej, do którego podanie wniesiono, jest niewłaściwy w sprawie, niezwłocznie przekazuje je do organu właściwego, zawiadamiając jednocześnie o tym wnoszącego podanie. Zawiadomienie o przekazaniu powinno zawierać uzasadnienie."
Z drugiej strony to bezcelowe, dodawanie roboty innym. Ja bym zadzwoniła i poprosiła o wycofanie wniosku przez stronę.
Oprócz ZLE ZLOZYLA WNIOSEK - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
koordynacja
Odmowa umorzenia nienaleznie pobranego świadczenia wychowawczego
Zbiór centralny
zwrot błędnie wypłaconego SW
wstrzymanie 500+
Upoważnienie
Tydzien pracy za granicą a koordynacja
Nienaleznie pobrane swiadczenie
Zmiana opieki nad dzieckiem.
potrącenie odsetek z rodzinnego
POMOCY !!! Decyzja żądajaca zwrotu, wydana przez Wojewodę