osoba składa wniosek w maju 2015r., na św. pielęgnacyjne , wniosek do orzecznictwa złożyła w 06.03.2015r. dziecko zaliczone do osób niepełnosprawnych z pkt. 7 i 8 wskazane. Wyrównuję śp. od 06 marca 2015r.
jesli rodzic nie pracowal to przyznajesz SP od 1.03, od 6.03 przyznalabys gdyby akurat tego dnia rodzic zrezygnowal z zatrudnienia albo dopiero od tego dnia dziecko bylo niepelnosprawne..ustalajac prawo do swiadczenia bierzesz pod uwage caly miesiac, w ktorym strona zlozyla wniosek na komisje a nie tylko te czesc miesiaca przypadajaca od dnia, w ktorym go zlozyla
a jeżeli jest w orzeczeniu o niepełnosprawności napisane niepełnosprawność istnieje od wczesnego dzieciństwa a dziecko ma 2 lata to od kiedy przyznać świadczenie pielęgnacyjne, od dnia złożenia wniosku na komisję ?
od zadnego z tych dni:) ustalasz prawo od miesiaca zlozenia wniosku na komisje ale to nie zanczy ze przyznajesz prawo od DNIA zlozenia wniosku na komisje..jesli spelnione sa warunki do przyznania swiadczenia juz od pierwszego dnia tego miesiaca(zlozenia wniosku na komisje) to przyznajesz tez od pierwszego dnia, czyli od 1-go
mam program z sygnity i jeżeli wprowadzam niepełnosprawność (u dziecka 2 lata) od urodzenia czyli datę urodzenia oraz datę wniosku złożonego do orzecznictwa tj. 6.03.2015r., to okres przyznania śp program ustala mi od 06.03.2015r., a nie od 01.03.2015r. mam poprawiać program?