zmeldowanie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 02 gru 2013, 12:51

Dodatek na zamieszkiwanie. Musi uczeń być ZAMELDOWANY? (par. 4 pkt 2 rozporządzenia - widzę, że nasz przepis tego wymaga jeżeli chcą dodatku na zamieszkiwanie).
Do tej pory mieszkał w internacie gdzie był zameldowany, a teraz wynajmuje pokój.

Jak ten zapis się ma do zniesionego obowiązku meldunkowego?
~Ilona

Napisano: 03 gru 2013, 12:39

?
~Ilona

Napisano: 03 gru 2013, 14:27

może ktoś jednak pomoże

przysługuje dodatek na zamieszkiwanie jeżeli uczeń nie jest zameldowany???
~Ilona

Napisano: 03 gru 2013, 14:39

można tu dyskutować, ale jeżeli ktoś mi przyniesie zaświadczenie ze szkoły i umowę dzierżawy mieszkania od kogoś w tej miejscowości w której znajduje się szkoła - to daję dodatek z tyt zamieszkiwania
~bb

Napisano: 03 gru 2013, 16:43

Tu najlepiej jest prosto powiedzieć jak wyżej,
Rób tak aby dobrze było ;)
~xyzźż

Napisano: 03 gru 2013, 16:54

a może sprawdź w rozporządzeniu
~....~

Napisano: 04 gru 2013, 11:20

Żaden obowiązek zameldowania nie został zdjęty, tylko zdjęta została kara za jego niedopilnowanie. Twórcy prawa musieli raczej dopisać konieczność dostarczenia kwitu o zameldowaniu, bo każdy kto zamieszkuje ma obowiązek się zameldować i internaty muszą tego obowiązku pilnować.
~west

Napisano: 04 gru 2013, 17:18

no wlasnie , a co w przypadku jesli osoba doniesie zasw. z internatu o zamieszkiwaniu a ja nieoficjalnie wiem , ze dziecko nie ma meldunku ?Na zasw. jest zamieszkuje w internacie ....
~iwona

Napisano: 04 gru 2013, 17:49

W rozporządzeniu masz.
~west

Napisano: 04 gru 2013, 20:29

ostatnio dzwoniliśmy do jednego z internatów- nie mają obowiązku meldować uczniów do 3 miesięcy, jeśli zamieszkuje powyżej 3 miesięcy to meldują, czyli na początku roku szkolnego ( wtedy kiedy my potrzebujemy takiego potwierdzenia) oni nie mają obowiazku meldunku uczniów
~Basia **

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x