Witajcie w nowym roku,
mam taką zagwozdkę: rodzina ma przyznany zasiłek rodzinny, wnioskodawczyni zgłosiła podjecie pracy i przyniosła zaswiadczenie ze umowa zlecenie została zawarta na okres od listopada do marca. Po doliczeniu dochodu uzyskanego zasiłek przysługuje w systemie Zł za Zł. Czy wydając decyzję zmieniającą mogę pomniejszyc zasiłek tylko w tym okresie (od stycznia do marca )?? czy musi być zgłoszenie o utracie dochodu w kwietniu i kolejna decyzja zmieniająca ??
zmiana decyzji na kilka miesięcy
-
- Stażysta
- Zajmuję się: śr/fa/św
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ZR/FA/ŚP/ZP/ŚW
- Kontakt:
Re: zmiana decyzji na kilka miesięcy
Proponuję zrobić przeliczenie i zmienić do końca okresu. Jeśli po tej umowie do marca dostanie kolejną to będziesz już miała zmienioną.Kalina Druga pisze: 02 sty 2024, 11:07 Witajcie w nowym roku,
mam taką zagwozdkę: rodzina ma przyznany zasiłek rodzinny, wnioskodawczyni zgłosiła podjecie pracy i przyniosła zaswiadczenie ze umowa zlecenie została zawarta na okres od listopada do marca. Po doliczeniu dochodu uzyskanego zasiłek przysługuje w systemie Zł za Zł. Czy wydając decyzję zmieniającą mogę pomniejszyc zasiłek tylko w tym okresie (od stycznia do marca )?? czy musi być zgłoszenie o utracie dochodu w kwietniu i kolejna decyzja zmieniająca ??

Oprócz zmiana decyzji na kilka miesięcy - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Świadczenie rodzicielskie a umowa zlecenie
ŚP - praca opiekuna
Nowe świadczenie piel. czy stare?
Nowe wnioski na rodzinne od stycznia 2024 co ze starymi?
nowe świadczenie pielęgnacyje od 01.01.2024r.
świadczenie pielęgnacyjne a gospodarstwo rolne
02-01-2024 wniosek o świadczenie pielęgnacyjne -poczta-TOM
cuda w SP jedym guzikiem ?
zawieszenie wypłaty ZDO
Nienależnie Pobrane Świadczenie Pielęgnacyjne
zabezpieczenie alimentów
wniosek 29.12.2023 ŚP
podwyższenie ŚP
czyste powietrze dochód
przedluzenia-covidowe-na-nowo-do-30.09.2024
śp zawieszenie emerytury