decyzja od XI 2014 do X 2015 - dostarczono dochód uzyskany za XI, przekracza za XII do zwrotu, od I nie ma już dochodu św. przysługują - jak dobrze pozmieniać decyzję żeby się "kupy trzymało" ?
Rozumiem, że zaczęła pracę we wrześniu i uzysk brany netto za listopad -tak ?
jeśli tak to wtedy nienależnie pobrane za grudzień - decyzja uznająca świadczenie nienależnie pobrane i decyzja żądająca zwrotu. Chyba tak bym zrobiła i nowy wniosek niech składa, wpłaca dobrowolnie na konto te nienależnie pobrane lub niech pisze oświadczenie że wyraża zgodę na potrącenie od nowej decyzji.
Przekonałam się że jeśli oleję się sprawę z uzyskiem to będzie to widać później w dokumentach (ksero umowy, pit , świadectwo lub zaświadczenie od pracodawcy to wskaże) na następny okres zasiłkowy, mino że dochód utracony będzie. Może inni robią inaczej? Nie twierdzę że to na bank dobrze.
pracę zaczęła w październiku i zakończyła w grudniu, więc nadal przysługuje jej świadczenie od stycznia , n.p. będzie tylko za ten XII - czy wystarczy, że zmienię decyzję w części i nie przyznam za XII ? i następnie uznam za n.p. te za XII i przypiszę do zwrotu z bieżących wypłat i potrącę przy wypłacie marcowej ?
a czy ktoś tak postępuje ? to co powinnam jej uchylić i ma składać na nowo wniosek? kiedy wszystko było zgłoszone po fakcie i widać czarno na białym, że nie ma już uzysku od stycznia ?
wiem, natrętna jestem ale sprawa gardłowa a na prawdę nie wiem jak to ugryźć ...
czy mogę np. nie zmieniać dec. tylko od razu przypisać do zwrotu ? na wznowienie to nie pasuje, uchylić jeśli wiem, że od I 2015r. kwalifikują się nadal ?
ja kiedyś też miałam podobny przypadek i nie pamiętam jak to było w sygnity, ale musisz uchylić za grudzień (chyba w wordzie decyzja) i zrobić żądanie zwrotu (może da się w sygnity)