Pani X miała przyznane prawo do zasiłku rodzinnego oraz dodatków do zasiłku rodzinnego na dziecko Y, na okres od 01/11/2024 do 31/10/2025 r. w pełnych kwotach do wypłaty.
W dniu 11/12/2024 Pani X dostarczyła do tut. Ośrodka zaświadczenie że podjęła pracę i dostarczyła zaświadczenie o wys. dochodu uzyskanego. Po przeliczeniu dochodu okazało się że od 01/12/2024 zasiłek rodzinny będzie przysługiwał z zastosowaniem złotówka za złotówkę czyli w mniejszej kwocie.
W dniu 11/12/2024 zrobiłam zawiadomienie o wszczęciu postępowania. Jednak mam problem, bo w tym miesiącu wypłaty mamy 18/12/2024 więc nie zdążę wydać decyzji zmieniającej.
Co powinnam zrobić w takiej sytuacji? Czy jeżeli Pani X przyszła by do mnie i napisała oświadczenie, że zapoznała się z aktami sprawy, nie wnosi żadnych uwag i że zgadza się na zmianę decyzji, to czy będę mogła jej wydać wcześniej decyzję, żeby nie czekać aż upłynie 7 dni od dnia odebrania zawiadomienie?
Czy wg możemy od razu osobom dawać takie oświadczenie, żeby nie czekać tych 7 dni, jeżeli od razu wiemy i informujemy te osoby, że będzie uchylenie lub zmiana decyzji?
Zmiana decyzji ZR
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/ŚR
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/ŚR
- Kontakt:
Re: Zmiana decyzji ZR
Ktoś coś pomoże ??
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Re: Zmiana decyzji ZR
Jak Ci tak napisze, to możesz wydać decyzję na następny dzień.
Oprócz Zmiana decyzji ZR - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Świadczenie pielęgnacyjne po nowemu a zasiłek macierzyński z ZUS
500?+ koordynacja uchylenie decyzji
czy liczyć do dochodu
decyzja - waloryzacja kwoty ŚP
Czy należy się rozpoczęcie roku szkolnego?
Déjà vu chyba będziemy mieć
Decyzja przyznająca śp do 31.03.2025 a nowe orzeczenie z lekkim stopniem niepełnosprawności
składki od świadczenia mój bład
przedłużanie planów ŚP
Decyzje zmieniające wysokość świadczenia pielęgnacyjnego
Nadpłata ŚP po wyroku sądu
na ile m-cy diety zagraniczne?
czy mogę przyznac dojazdy ? czy nic
w SIO dziecko nie jest przypisane do szkoły
Macierzyński a świadczenie pielegnacyjne
świadczenie rodzicielskie