zmiana decyzji ZZ w Sygnity na potrącenia

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Zablokowany
Ola9393
Stażysta
Zajmuję się: SW
Kontakt:

zmiana decyzji ZZ w Sygnity na potrącenia

Post autor: Ola9393 »

Kobieta ma do zwrotu 2 000 zł. Wydałam decyzje ZZ (mówiła, że wpłaci w ciągu 14 dni). Nie wpłaciła. Pobiera SW na drugie dziecko. Chce jej pobrać z bieżących wypłat w grudniu? Czy w Sygnity muszę teraz zrobić decyzję kolejną zmieniającą tą poprzednią ZZ żeby było w formie potrąceń?
pinki277
Stażysta
Zajmuję się: referent ŚW
Kontakt:

Re: zmiana decyzji ZZ w Sygnity na potrącenia

Post autor: pinki277 »

Mam podobną sytuację tylko 500+ mi Pani nie spłaciła od 13.10 teraz ma wydaną nową decyzję na nowy okres i chce potrącić z bieżących wypłat. Sygnity mi napisało: Utwórz decyzję zmieniającą (decyzja z decyzji). W decyzji zmieniającej należy wejść do należności przez modyfikuj i należy wyzerować kwotę w polu Do spłaty i wpisać tą samą kwotę w polu Do potrącenia, a następnie utworzyć plan potrąceń.
A informujesz stronę że będzie miała potrącone, jakieś pismo czy telefonicznie? Czy wydawać nową decyzję zmieniającą i wysłać do strony?
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Re: zmiana decyzji ZZ w Sygnity na potrącenia

Post autor: Tom. »

ta decyzja tylko w systemie, o niczym nie informujesz nic nie wysyłasz, decyzję o zwrocie dostała z pouczeniem więc nic więcej nie trzeba robić

https://forum.ops.pl/viewtopic.php?f=61&t=207255751
Zablokowany