zmiana dochodu o 10%
zmiana dochodu o 10%
CZY KAŻDA ZMIANA DOCHODU RODZINY O WIĘCEJ NIŻ 45,6 ZŁ SKUTKUJE ZMIANĄ WYSOKOŚCI zasiłku?, jeżeli kwota zmiany nie przekroczyła 10% odpowiednio kryterium dochodowego osoby............
przykład: rodzina 4 osobowa
1. do 45,60 zł bez zmian. Powyżej tzn. 45,61 zł w górę zmieniamy.
2. 45,60 x4 =182,40 w górę zmieniamy
Skłaniam się do pierwszej wersji ale straciłam pewnośc
przykład: rodzina 4 osobowa
1. do 45,60 zł bez zmian. Powyżej tzn. 45,61 zł w górę zmieniamy.
2. 45,60 x4 =182,40 w górę zmieniamy
Skłaniam się do pierwszej wersji ale straciłam pewnośc
Re: zmiana dochodu o 10%
w przypadku każdej zmiany powyżej 10% należy zmienić wysokość zasiłku.
Witam
Zmiana decyzji:
1. w gospodarstwie 1-osobowym - przy kwocie 54,20zł
2. w wieloosobowym - przy zmianie dochodu o kwotę 45,60zł. !!!!!!!!!!!!!!!! - nie ma wielokrotności tej kwoty
ustawa mówi o 10% kryterium dochodowego na osobę w rodzinie czyLi TYLKO 1 X 456ZŁ
Zmiana decyzji:
1. w gospodarstwie 1-osobowym - przy kwocie 54,20zł
2. w wieloosobowym - przy zmianie dochodu o kwotę 45,60zł. !!!!!!!!!!!!!!!! - nie ma wielokrotności tej kwoty

ale dotyczy to zmiany dochodu rodziny w relacji do poprzedniego dochodu tak? a nie dochodu w którym był przyznany zasiłek stały
chodzi mi o to że analizuje zmianę dochodu podczas aktualizacji wywiadu (mija 0,5 roku itd) w odniesieniu do poprzedniej aktualizacji wywiadu i występującego wtedy dochodu a nie dochodu, w którym został przyznany zasiłek ??????????????

chodzi mi o to że analizuje zmianę dochodu podczas aktualizacji wywiadu (mija 0,5 roku itd) w odniesieniu do poprzedniej aktualizacji wywiadu i występującego wtedy dochodu a nie dochodu, w którym został przyznany zasiłek ??????????????

Byłam na jednym ze szkoleń u Mazurkiewicza i zgodnie z jego interpretacją odnosimy się do wywiadu na podstawie którego zastała wydana pierwotna decyzja o przyznaniu świadczenia.
A nam pan na szkoleniu powiedział, że porównujemy dochód jaki był przy ostatniej decyzji zmieniającej,
Jeżeli jest to kolejna decyzja, to pierwotna nie ma znaczenia.
Jeżeli jest to kolejna decyzja, to pierwotna nie ma znaczenia.
Co w wypadku jeżeli dochód wynosił 40 zł. a osoba straciła go?
Dochód nie przekroczył 10 %, a dochodu już nie ma.
Zmieniamy stały czy go zostawiamy?
Dochód nie przekroczył 10 %, a dochodu już nie ma.
Zmieniamy stały czy go zostawiamy?
Jeżeli będziemy się posługiwać ostatnim dochodem to w końcu dojdziemy do 10 tysiaków i dalej świadczenie nie będzie zmienione...
zdecydowanie pierwszy dochód, tj. dochód, w oparciu o który ustaliliśmy świadczenie... przy czym zmian może być 10 - byle by ostatecznie nie przekroczyło 10 proc
zdecydowanie pierwszy dochód, tj. dochód, w oparciu o który ustaliliśmy świadczenie... przy czym zmian może być 10 - byle by ostatecznie nie przekroczyło 10 proc
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
mam jedno tylko orzeczenie.. ale wydaje sie, że mój pomysł jest bardziej logiczny... ale każdy sobie rzepkę skrobie
Oprócz zmiana dochodu o 10% - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
wyrównanie stałego
zwrot skłądek
cas
zasiłek rodzinny z dodatkami
Zwolnienie lekarskie Z KRUS
zwrot zasiłku stałego
śpiączka
dokumenty śds
Decyzja uchylająca
Dożywianie
reguły do sprawozdań
specjalizacja organizacja pomocy społecznej