Klient utracił w marcu prawo do renty strukturalnej, a jednocześnie w marcu 2019 r. uzyskał prawo do emerytury rolniczej. W okresie zasiłkowym 2018/2019 miał przyznane świadczenia w wysokości pomniejszonej tj. na zasadzie zł za zł. W sierpniu 2019 r. klient złożył wniosek na nowy okres zasiłkowy gdzie zgłosił zarówno utratę jak i uzyskanie dochodu (wcześniej w żaden sposób nie poinformował o tym ośrodka). Niestety w ferworze pracy, przyjmowania wniosków itp. nie sprawdziłam dochodu rodziny w starym okresie, nie wróciłam do starej sprawy, nie wpadłam w tamtym momencie na to że trzeba to zrobić, po prostu wniosek poszedł do rejestracji i już (wiecie jak to jest jak klienci nacierają, zazwyczaj się pamięta ale czasem zupełnie wypadnie z głowy

Teraz wróciłam do tej sprawy i po aktualizacji wniosku wynika, że dochód rodziny uprawnia do pobierania zasiłku rodzinnego i dodatków w pełnej wysokości i teraz moje pytanie: co powinnam zrobić? czy mogę wrócić do tego sierpnia 2019 r. i wypłacić tę "resztę", którą klient powinien otrzymać czy już za późno? Szczerze powiem, że trochę zgłupiałam