zmiana formy płatności - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 03 cze 2015, 10:38

Witam mam pytanie jak robicie u Was w ośrodkach ? chodzi o zmianę formy płatności z gotówki na konto czy odwrotnie czy robicie to decyzją jak mam wpisane że płatność na konto a teraz klient chce gotówkę odebrać to muszę zmienić decyzje pierwotną. Jak możecie podajcie jakieś przepisy gdzie szukać że nie muszę zmieniać decyzji.
`aga

Napisano: 03 cze 2015, 10:39

decyzji nie ruszasz. W niej nic się nie zmienia.
Po prostu realizujesz wypłatę tak jak chce klient
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2015, 10:47

my wydajemy decyzję zmieniającą za zgodą strony (155 kpa) robimy to dlatego, że w decyzji macierzystej dokładnie określamy sposób wypłaty tj. numer rachunku bankowego, wypłata w kasie OPS lub przekaz pocztowy.

moim zdaniem jest to bardzo czytelne, wiadomo od kiedy i na jakiej podstawie nastąpiła zmiana sposobu wypłaty.
wera2345

Napisano: 03 cze 2015, 10:49

A czy są na to jakieś przepisy bo do tej pory nie zmieniałam decyzji z śr i z fa ale koleżanki z pomocy zaczęły zmieniać i do nas się szefowa zaczęła czepiać że też musimy a teraz nawet prawnik kazał nam zmienić decyzję bo mamy marnotrawienie środków i będzie zmiana na formę rzeczową.
`aga

Napisano: 03 cze 2015, 10:50

wypłata jest czynnością materialno-techniczną.
W rozstrzygnięciu decyzji nic się nie zmienia
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2015, 10:51

Elmer pisze:wypłata jest czynnością materialno-techniczną.
W rozstrzygnięciu decyzji nic się nie zmienia
dokładnie tak .. ja mam taki zapis w decyzji:
Przyznane świadczenie wypłacane będzie w terminie do 30 dnia każdego miesiąca na wskazane przez Panią konto lub w kasie Banku xxxxxxx Oddział w xxxxxxxxx.
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2015, 10:53

Właśnie my też mamy podany termin i formę płatności w decyzji
`aga

Napisano: 03 cze 2015, 10:54

bez znaczenia
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2015, 10:55

zawsze możecie to zmienić ... :D .. ja mam takich ludzi, że ciągle zmieniają konto na gotówkę, gotówkę na konto, konto na konto ...
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2015, 10:58

dla mnie jest to taka sama zmiana jak zmiana decyzji w związku ze zmianą nazwiska wnioskodawcy, nazwiska dziecka, imienia dziecka - bo i takie przypadki mieliśmy :)
wera2345

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x