Pora zmienić hasło w systemie i pojawił się monit z informacją: "Upłynął termin ważności hasła, proszę zmienić hasło korzystając z Modułu Administracyjnego" no i co? to znaczy że administrator będzie mi co miesiąc zmieniał hasło? nie mogę ja sama zmienić hasła tak jak to było w starym systemie...
Wczoraj wyskoczył mi ten sam komunikat, jednak osoba, która jest administratorem po zalogowaniu się do MADM nie miała aktywnej opcji zmiany hasła do mojego konta.
malami - możesz się podzielić informacją jak zdołałaś zmienić hasło?
Do konta administratora owszem da się zmienić hasło, ale innemu użytkownikowi już nie - nieaktywne jest pole daty ważności hasła, nie ma też opcji generowania hasła (tak jak było na początku).
Hihi, dzwoniłam do asseco i Pan mi wszystko ładnie wytłumaczył.
Jeżeli wyświetli się komunikat, że konieczna jest zmiana hasła w MADM, to trzeba się zalogować w tym module za pomocą swojego loginu i starego hasła i wtedy program wymusi jego zmianę.
W przypadku kiedy (tak było u mnie) administrator nadał inne hasło dla użytkownika (stało się tak przez przypadek, bo sama wykonywałam te operacje i próby zmiany hasła dokonywałam wielokrotnie i już potem nie wiedziałam na czym stanęło), to najpierw w module MADM loguje się administrator i nadaje hasło dla użytkownika. Następnie użytkownik loguje się w MADM za pomocą swojego loginu i hasła, które przed chwilą nadał mu administrator i wtedy system wymusza zmianę hasła. Po tej zmianie możliwe jest zalogowanie się w MOK.