zmiana hasła - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 03 lut 2016, 10:32

Pora zmienić hasło w systemie i pojawił się monit z informacją: "Upłynął termin ważności hasła, proszę zmienić hasło korzystając z Modułu Administracyjnego" no i co? to znaczy że administrator będzie mi co miesiąc zmieniał hasło? nie mogę ja sama zmienić hasła tak jak to było w starym systemie...
malami

Napisano: 03 lut 2016, 11:36

nikt jeszcze nie zmieniał hasła????
malami

Napisano: 03 lut 2016, 11:56

temat nieaktualny, poradziłam sobie sama
malami

Napisano: 05 lut 2016, 9:06

Wczoraj wyskoczył mi ten sam komunikat, jednak osoba, która jest administratorem po zalogowaniu się do MADM nie miała aktywnej opcji zmiany hasła do mojego konta.
malami - możesz się podzielić informacją jak zdołałaś zmienić hasło?
knysza

Napisano: 05 lut 2016, 9:20

Dołączam się do prośby...
Gosia14

Napisano: 05 lut 2016, 9:27

Ja jestem administratorem i normalnie zmieniłam hasło.....
Renata1986
Stażysta
Od: 04 wrz 2014, 15:26
Zajmuję się: KDR, Stypendia szkolne

Napisano: 05 lut 2016, 9:39

Do konta administratora owszem da się zmienić hasło, ale innemu użytkownikowi już nie - nieaktywne jest pole daty ważności hasła, nie ma też opcji generowania hasła (tak jak było na początku).
knysza

Napisano: 05 lut 2016, 10:40

Hihi, dzwoniłam do asseco i Pan mi wszystko ładnie wytłumaczył.
Jeżeli wyświetli się komunikat, że konieczna jest zmiana hasła w MADM, to trzeba się zalogować w tym module za pomocą swojego loginu i starego hasła i wtedy program wymusi jego zmianę.
W przypadku kiedy (tak było u mnie) administrator nadał inne hasło dla użytkownika (stało się tak przez przypadek, bo sama wykonywałam te operacje i próby zmiany hasła dokonywałam wielokrotnie i już potem nie wiedziałam na czym stanęło), to najpierw w module MADM loguje się administrator i nadaje hasło dla użytkownika. Następnie użytkownik loguje się w MADM za pomocą swojego loginu i hasła, które przed chwilą nadał mu administrator i wtedy system wymusza zmianę hasła. Po tej zmianie możliwe jest zalogowanie się w MOK.
knysza

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x