Masakra widzieliście już to sprawozdanie w CAS? - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 4    [ Posty: 39 ]

Napisano: 03 lut 2016, 11:31

MINISTERSTWO PRACY I POLITYKI SPOŁECZNEJ
Tabela 1. Informacja rzeczowo-finansowa Tabela 2. Informacja statystyczna z wyszczególnieniem całego 2015 jak i II półrocza.
Oczywiście za każdym razem nowe tabelki i objaśnienia :twisted: komuś się tam musi nieźle nudzić, żeby tak utrudniać życie ludziom. :evil:
Oczywiście starego programu ze statystykami nie ma w nowym nie działają żadne statystyki i wszystko jest nieprzejrzyste, role wykonanie sprawozdania nawet nie przyznane :evil: A oni obudzili się i tydzień czasu macie na to :o :ugeek:
ubu

Napisano: 03 lut 2016, 11:34

przecież raporty trzeba było zrobić jeszcze w starym systemie żeby mieć dane do sprawozdania, informowali ze przed wyłączeniem a chyba do 30.12.2015r trzeba zrobić raporty do sprawozdania, kto zrobił ten ma, a kto nie zrobił to chyba ma problem
jolaaol

Napisano: 03 lut 2016, 12:34

"Liczba duplikatów KDR zwolnionych z opłat nie może być większa od liczby zamówionych duplikatów KDR (tab.1, kol. 1, wiersz 4.1<4)"

A wpisane mam wszędzie zera. Też tak macie?
markus

Napisano: 03 lut 2016, 12:43

No dobra ja wygenerowałam wszystkie raporty które były możliwe ale nie ma informacji w nich o tym ile kart uniewazniono albo to jest dobre "liczba dostarczonych kart przez pwpw i nieodebranych". w RAPORTACH TEGO NIE MA, w tym roku juz też wydałam karty, więc teraz będę musiała prześledzić wszystkie wnioski za 2015 r. i osobno wnioski za 2 półrocze i sprawdzać kto faktycznie w tamtym roku nie odebrał karty, bo np. odberal ją w 2016r lub w ogóle nie odebrał.
zoska3

Napisano: 03 lut 2016, 12:59

markus pisze:"Liczba duplikatów KDR zwolnionych z opłat nie może być większa od liczby zamówionych duplikatów KDR (tab.1, kol. 1, wiersz 4.1<4)"

wpisane masz zera wszędzie dlatego ponieważ musisz to uzupełnić, jeżeli dane zjawisko nie występowało to wpisujesz 0
dferg

Napisano: 03 lut 2016, 13:01

zoska3 pisze:No dobra ja wygenerowałam wszystkie raporty które były możliwe ale nie ma informacji w nich o tym ile kart uniewazniono albo to jest dobre "liczba dostarczonych kart przez pwpw i nieodebranych". w RAPORTACH TEGO NIE MA, w tym roku juz też wydałam karty, więc teraz będę musiała prześledzić wszystkie wnioski za 2015 r. i osobno wnioski za 2 półrocze i sprawdzać kto faktycznie w tamtym roku nie odebrał karty, bo np. odberal ją w 2016r lub w ogóle nie odebrał.
sprawozdanie robisz na podstawie raportów i własnej ewidencji, jeżeli na bieżąco nie prowadziłaś ewidencji to obawiam się że będziesz musiała sięgać pamięcią wstecz i przeglądać wnioski
dferg

Napisano: 03 lut 2016, 13:10

przecież nie mamy co robić... tylko siedzieć na tym... a co :/
jakaja

Napisano: 03 lut 2016, 13:11

dferg pisze:
markus pisze:"Liczba duplikatów KDR zwolnionych z opłat nie może być większa od liczby zamówionych duplikatów KDR (tab.1, kol. 1, wiersz 4.1<4)"

wpisane masz zera wszędzie dlatego ponieważ musisz to uzupełnić, jeżeli dane zjawisko nie występowało to wpisujesz 0

zgadza się, zjawisko nie wystąpiło, dlatego wpisałem 0, ale system uważa to za błąd i sprawozdanie uważane jest za niepoprawne,
Gość

Napisano: 03 lut 2016, 16:02

a sprawdziłeś walidacje? tam jest wskazane w którym miejscu dokładnie jest błąd
dferg

Napisano: 04 lut 2016, 10:04

Zgadzam się z Toba co do sprawozdania. Jest nieprzejrzyste i nie liczy jak trzeba. Szkoda,że tacy ,, mądrzy'' to wprowadzili i nam wg nich ułatwili pracę.
Pozdrawiam
BEDZIA

Strona 1 z 4    [ Posty: 39 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x