Zmiana liczby osób wchodzących w skład gospodarstwa domowego - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 13 lut 2025, 11:27

Pani składa wniosek o dodatek mieszkaniowy ze składem gospodarstwa domowego pomniejszonym o jedną osobę a dokładnie bez partnera córki z którym ma dziecko. Do wniosku dołączone jest oświadczenie wnioskodawcy pod odpowiedzialnością karną że partner córki wyjechał za granice i od grudnia 2024 nie zamieszkuje z nimi. Pół roku temu jak składała Pani wniosek o dodatek mieszkaniowy w składnie gosp. dom. było 9 osób teraz mam 8 - spółdzielnia mieszkaniowa potwierdza , że Pani zgłosiła u nich zmiany w liczbie osób wspólnie z nią mieszkającymi. Pani tłumaczyła mi że partner córki wyjechał w celach zarobkowych żeby zarobić na mieszkanie, nadal są z córką w związku partnerskim ale córce nie daje żadnych pieniędzy, do Polski zjeżdża bardzo rzadko.
Proszę pomóżcie i podpowiedzcie, co byście zrobili w takiej sytuacji.
JaGo
Stażysta
Od: 06 kwie 2020, 12:06
Zajmuję się: ŚR DM DE

Napisano: 13 lut 2025, 12:03

Pani oświadcza liczbę osób 8 i tyle masz przyjąć :) zwłaszcza, że masz oświadczenie (choć nie było ono raczej potrzebne) i zgłosiła to też u zarządcy :)
ja kiedyś miałam sytuację, że wnioskodawcy córka za mąż wyszła i sie zastanawiała czy zięcia wpisac do deklaracji czy nie...mówię, jeśli Pani uważa że prowadzicie wszyscy wspolne gospodarstwo domowe to nalezy wpisac...to pani oswiadczenie i pani wie z kim mieszka...wpisała zięcia....jego dochody...dodatek nie wyszedł(odmowa bo za duze dochody) to pani odwolala sie i napisała, że ja jej kazałam ziecia wpisać a on przeciez tam nie mieszka...hehe i co....SKO było po stronie wnioskodawcy...jeśli Pani stwierdza, że nie mieszka z zięciem...to nie mieszka...choć córka nadal była w jej gospodarstwie domowym.....oooo taka sytacja...
nie masz więc nad czym się zastanawiać, zwłaszcza, że to partner a nie mąż ....
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x