Kobieta w gminie XXX pobierała świadczenia do grudnia 2008r., tam miała świadczenia nienależnie pobrane w okresie od września 2007 do marca 2008r.
Od stycznia 2009r. zmienia miejsce zamieszkania i pobiera świadczenia w moim ośrodku. Gmina XXX przysłała mi kopie decyzji o nienależnie pobranych i rozłożeniu na raty z wnioskiem o dalsze ściąganie należności. Czy ja mogę w tej sytuacji prowadzić dalsze postępowanie w tej sprawie i ściągać te należności?
Zmiana miejsca zamieszkania a nienależnie pobrane
Re: Zmiana miejsca zamieszkania a nienależnie pobrane
Nie możesz ale musisz. Reguluje to Rozporządzenie nie pamiętam jakie ale jeżeli masz dostęp do Lexa to znajdziesz.
Czy ktoś może sie jeszcze wypowiedzieć?
jeżeli jest już dec żądania zwrotu to może prowadzić tamta gmina, wystawiają upomnienie i tyt. wykonwaczy.. my jak wierzycielka zmienia miejsce zamieszkania, to wysyłamy tytuł wykonawczy do Skarbówki w tamtej miejscowości i tyle..
gorzej jeżeli jeszcze nie wszczęto postępowania w/s NP, wówczas chyba trzeba przesłać, bo Wierzycielka ma prawo zapoznać się z dokumentacją w każdym etapie postępowania.. a jak daleko się przeprowadziła to nie będzie dojeżdżać przecież..
ale może jeszcze ktoś by się wypowiedział?
gorzej jeżeli jeszcze nie wszczęto postępowania w/s NP, wówczas chyba trzeba przesłać, bo Wierzycielka ma prawo zapoznać się z dokumentacją w każdym etapie postępowania.. a jak daleko się przeprowadziła to nie będzie dojeżdżać przecież..
ale może jeszcze ktoś by się wypowiedział?
Oprócz Zmiana miejsca zamieszkania a nienależnie pobrane - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
forma rzeczowa
forma rzeczowa
dziecko w niemczech urodzone akt niemiecki????
czy przyznać becikowe?
jak liczyć odsetki od nienależnie pobranych?
tak czy nie becikowe nieletnia
dziecko urodzone w Czechach
można umorzyć koszty upomnienia??
odsetki
dłużnik przedłożył przekazy alimentów
UMOCNIJCIE MNIE \"W WIERZE\"
zagubiłam się-pomóżcie
Wierzyciel -pyta
UZNANIE DZIECKA
mam pilne pytanko!
Bardzo proszę o pomoc