zmiana miejsca zamieszkania zamieszkania - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 01 lut 2017, 11:56

Technicznie jak trzeba to "utłuc"
1. Zawiadomienie o wszczęciu postępowania następni uchylenie decyzji wraz z postanowieniem lub zawiadomieniem o przekazaniu akt wg właściwości
2. Uchylenie decyzji następnie postanowienie lub zawiadomienie o przekazaniu akt wg właściwości

JAK BĘDZIE POPRAWNIE?
julk@@@

Napisano: 01 lut 2017, 11:58

żadne z powyzszych
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 01 lut 2017, 12:02

Elmer pisze:żadne z powyzszych
Mam z dwóch różnych osrodków postępowania przeprowadzone w dwóch opisanych przeze mnie formach. Teraz sama musze przekazać wniosek do innej gminy i mam oproblem. Wiec jak to zrobic prawidłowo?
julk@@@

Napisano: 01 lut 2017, 12:44

zmiana miejsca zamieszkania nie jest powodem do uchylenia decyzji.

Masz trzy wyjścia:
1. płacisz dalej i pijesz kawę, nic nie przekazujesz;
2. Strona pisze prośbę o uchylenie i uchylasz prawo zgodnie z żądaniem Strony. Nic nie przekazujesz;
3. postępujesz zgodnie z wyrokami sądów, pakujesz dokumenty do teczki i przesyłasz akta wraz z decyzją przyznającą (nie robisz z nią nic) do nowego Ośrodka, który będzie realizował twoją decyzję. Numer 3 jest dla mnie najbardziej kontrowersyjny.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 27 kwie 2017, 11:43

Właśnie dostałam decyzję SKO stwierdzającą nieważność mojej decyzji (uchyliłam kobiecie zasiłek rodzinny bo się wyprowadziła z mojej gminy. SKO w uzasadnieniu napisało, że nowa gmina powinna kontynuować wypłatę zasiłku przyznanego przeze mnie. Czyli mam teraz wysłać oryginał swojego wniosku, dokumentów i decyzji przyznającej zasiłek do nowej gminy wnioskodawcy? Czy to wysyłam postanowieniem, czy wystarczy zwykłe pismo?
monika32
Stażysta
Od: 21 mar 2017, 16:15
Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x