W marcu Pan N miał podwyżkę renty o 20 zł i zmiany decyzji odpłatności nie było, w kwietniu zmienił się koszt utrzymania DPS i Pan N w związku z tym ma znianę odpłatności za DPS. Czy to jest prawidłowe czy nie? Jak się ma do tego Art 106?
W tej sytuacji zostaje zmieniona tylko opłata gminy a nie Pana N. Opłata Pana N pozostaje na tym samym poziomie pod warunkiem że została ona ustalona na podstawie ostatniego dochodu i naliczona w decyzją którą w części musisz zmienić. Jeśli nadal nie rozumiesz pytaj dalej o szczegóły postaram się jaśniej wytłumaczyć.
Chciałam też poruszyć ten temat, dla porównania jak robią to inni.
Ja ronię tak samo. Jeżeli zmienił się koszt utrzymania mieszkańca a dochód mieści się w 10% to zmieniam wysokość odpłatności, którą płaci umieszczony. Traktuję to jako zmianę przepisów prawa i ta kwestia tu przewodzi, a nie kwestia zmiany dochodu. Poruszałam tę sprawę z naszym radcą prawnym i przyznała mi rację.
Rozbierając to na czynniki pierwsze, ma to sens bowiem:
- jeżeli umieszczony ma świadczenie z ZUS to zus też będzie więcej potrącał na rzecz DPS - oni się tam nie zastanawiają, czy komuś wzrosło świadczenie o 60 zł czy 45 zł, tylko potrącają odpowiednio do wysokości świadczenia,
- inny przypadek, trochę abstrakcyjny ale logiczny - jeżeli osoba umieszczona ma przypuśćmy 3000 zł własnego dochodu, koszt pobytu wynosi 1800 zł więc ta osoba sama opłaca sobie pobyt w DPS, zmienia się koszt utrzymania do 2100 zł i wysokość jej świadczenia o tyle że mieści się w granicach tych naszych ustawowych 10% kryterium, np o 40 zł. Zostawiając odpłatność umieszczonego na tym samym poziomie - 1800 zł (uwzględniając te 10%), ktoś będzie musiał dopłacić te 300 zł do pełnego nowego kosztu, a przecież naszego umieszczonego stać na to żeby znów opłacać sobie DPS w całości, bo 3040 zł x 70% = 2126 zł.
Jak pisałam abstrakcyjny to przykład ale dla mnie ma sens i dlatego zmieniam odpłatność umieszczonego, traktując zmianę kosztu pobytu jako zmianę przepisów prawa i w tym przypadku art. 106 ust. 5
Potrącenia przez ZUS nie są obowiązkowe i nie każdy z nich korzysta, poza tym nie widze powodu kierowania się przepisami ZUS przy ustalaniu odpłatności za DPS, czy macie interpretacje uzasadniającą w tym przypadku zastosowanie art. 106 ust 5.
U nas po konsultacji prawnej i po spotkaniu z P. Mazurkiewiczem jest jasne podnoszenie opłaty osobie za dps musi wiązać się z art 106 ust 3b, ale także art. 106 ust. 5. dopłata gminy jest świadczeniem niepieniężnym, więc jak możesz pominąć ust 3b. Jeśli człowiek miał np naliczoną opłatę w ubiegłym roku i w tym roku jego doch nie wzrósł o te 10% to nie zmieniam jego opłaty tylko samej gminy. Ale np. jeśli opłata klienta była naliczona np. dwa lata temu i od tamtego czasu jego doch wzrósł ponad 10 proc to jemu i gminie wyliczam nową odpłatnośc. Tak więc zmiana przepisów to jedno a ust. 3b to dugie równorzędnie powinny być traktowane oba te przepisy.
Wydaje mi się to nielogiczne. Jeżeli nie zmienimy decyzji dlatego że kwota zmiany nie stanowi 10% ustaw. kryt. to nijak to się ma do zapisu że mieszkaniec wnosi opłatę 70 %
tu logika nie jest potrzebna, jasno brzmi Art. 106 ust 3b, ale czy zmiana kosztów utrzymania w DPS jest zmianą prawa którą można zaliczyć do Art 106 ust 5 to nie jest dla mnie całkiem jasne.
Dla mnie zmiana wysokości kosztu utrzymania jest zmianą prawa, przecież jest mi to potrzebne, żeby na tej podstawie wyliczyć odpłatność. Jest to ogłoszone, do powszechnego stosowania, więc nie widzę tu wątpliwości.
Może jeszcze się ktoś wypowie z innych Ośrodków.
Na razie w większości wypowiedziały się te, które stosują przy zmianie kosztu art. 106 ust. 3b. Są też głosy \"w drugą\" stronę.