zmiana rozporządzenia ws. okreslenia zadań powiatu - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 12 sty 2015, 9:36

co myślicie o zmianie rozporządzenia ws. okreslenia rodzajów zadan powiatu,które moga być dofinansowane ze śr.PFRON?? ciekawe czy za tą zmianą wysokości dofinasowania pojdą większe środki z PFRON?
dab

Napisano: 12 sty 2015, 10:16

Dzwoniłam do PFRON-u. Przewidują środki na poziomie roku ubiegłego lub nawet mniej. Podobno dużo powiatów rozszerza WTZ i to pochłania dużą część środków.
ŁG1

Napisano: 12 sty 2015, 10:55

Dajcie linka do tego rozporządzenia. bardzo proszę :)
mon w

Napisano: 12 sty 2015, 11:07

ok znalazłam w lex-ie
mon w

Napisano: 12 sty 2015, 12:06

ta zmiana to jakieś nieporozumienie!!!! nam ciężko było osiągnąć 80% a gdzie do 95??? żeby za tą zmianą szły większe środki jakie dostajemy to co innego, a tak to porażka!! no ale skoro pfron woli dofinansowywać głównie studentów (i to w jakim stopniu) niż osoby naprawdę niepełnosprawne (jak dla mnie niepełnosprawność studenta a osoby która stara się o pieluchomajtki czy likwidację barier jest ogromną różnicą) to nie ma się co dziwić że nie ma środków na zadania powiatowe :]
pcprkolb

Napisano: 13 sty 2015, 15:53

Zmiany są również w rozporządzeniu o turnusach, zwiększono dofinansowanie do turnusów rehab. Można się spodziewać, że za tą zmianą nie pójdą większe pieniądze i tym sposobem przy tak ograniczonych środkach PFRON jeszcze mniej osób dostanie dofinansowanie.Takimi zmianami tylko rozdrażnia ludzi. A awantury są o wszystko.. bo trzeba zmniejszać dofinansowanie gdzie się da. Najbardziej zadowoleni są oczywiście studenci.
malena

Napisano: 14 sty 2015, 13:08

Czad. Czekamy na informację na temat środków. Będzie świetny rok dla niepełnosprawnych. skończy się na zmianie przepisów z których nic nie wynika....
mon w

Napisano: 19 sty 2015, 16:35

dajcie linka do nowych rozporządzeń o zadaniach powiatu i turnusach
basia100

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x