aparat słuchowy - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 16 sty 2015, 10:05

witam.
Mam pytanie, czy wiecie ile będziecie przyznawać dofinansowania do zakupu aparatu słuchowego w tym roku
Gość

Napisano: 16 sty 2015, 10:37

Czekamy na info o wysokości środków. Do tej pory przy kwocie z NFZ 700 zł, dawaliśmy 1300 zł, ale mamy już taką ilość wniosków na aparaty, że przekroczyłam 3/4 budżetu, który miałam w zeszłym roku na te dofinansowania. Zastanawiamy się nad kwotą max 1000 zł, albo tyle, ile daje NFZ.
pcpr-B

Napisano: 16 sty 2015, 12:37

każdy pcpr może dawać inaczej, my w zależności od dochodu dajemy między 900-1100 do aparatu
pcprkolb

Napisano: 16 sty 2015, 16:22

A dochód macie określony tylko na podstawie oświadczenia wnioskodawcy, czy bierzecie jakieś dodatkowe dokumenty?
pcpr-B

Napisano: 16 sty 2015, 16:26

w regulaminie widełki są ustalone a wnioskodawca we wniosku oświadcza ile ma :)
pcprkolb

Napisano: 20 sty 2015, 10:01

Czy u Was też jest taka zatrważająca ilość wniosków na aparaty słuchowe? Na 180 wniosków, jakieś 120 jest na aparaty!!!!
PCPR

Napisano: 20 sty 2015, 10:52

Jest bardzo dużo. W tej chwili stanowią jakieś 70% WSZYSTKICH ZŁOŻONYCH WNIOSKÓW. Sprzedawcy aparatów nakłaniają ludzi do zakupu bo Ci mogą skorzystać z dofinansowania. Koło się kręci. tylko kasa pusta :)
mon w

Napisano: 20 sty 2015, 11:18

Nie mnie to oceniać, ale wiem, że wiele z tych osób nie potrzebuje jeszcze tych aparatów, nie wspomnę o osobach, które otrzymują dofinansowanie, a później nie noszą aparatów.
pcpr-B

Napisano: 20 sty 2015, 13:13

Cieszę się, że nie tylko ja mam wrażenie, że moja praca to tylko dofinansowania do aparatów słuchowych. Producenci i sprzedawcy aparatów stali się ostatnio bardzo aktywni i roszczeniowi. Część z tych ludzi faktycznie wcale tych aparatów nie potrzebuje i wpycha się je im na siłę. Cóż z tym począć mamy?????
Olek2

Napisano: 20 sty 2015, 15:32

My obniżyliśmy dof. do wszystkich przedmiotów ortopedycznych, a do aparatów dawaliśmy ok 600 zł. i wtedy okazało się kto najbardziej ich potrzebuje, awantury były, ale przynajmniej każdy coś dostał. Przy takich pieniądzach jakie ostatnio daje PFRON nie ma wyjścia tylko obniżamy gdzie tylko możemy.
elena

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x