zmiana warunków za który miesiąc dochód?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Kolia

zmiana warunków za który miesiąc dochód?

Post autor: Kolia »

W 2015 kobieta podjęła zatrudnienie od czerwca 2015 do sierpnia 2015 na pół etatu. Od września 2015r w tej samej firmie dostała cały etat, bez świadectwa pracy. Czy brać dochód za lipiec 2015 czy październik 2015?
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: zmiana warunków za który miesiąc dochód?

Post autor: de Charette »

VII
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Awatar użytkownika
Zjem Ci Chleb
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Zjem Ci Chleb »

za lipiec 2015r , masz zmianę angażu a nie pracy , podobnie jak przy zmianie wysokości zasiłku dla bezrobotnych nie przeliczasz po trzech miesiącach po obniżeniu....
Kolia

Post autor: Kolia »

Dwie różne opinie i jak tu się ustosunkować? Eh....czy polskie prawo nie mogłoby być jaśniejsze i czytelniejsze? :?
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ewalu »

za lipiec :D ..... tak napisał też Elmer i Zjem Ci Chleb
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
kolia

Post autor: kolia »

Aaaa już się zapętliłam :D Zamiast lipca to widziałam październik :D :oops: :oops:
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ewalu »

:D :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ab83
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ab83 »

Do Ewalu i innych mądrych głów mam problem w pracy i nie wiem jak to rowiązać i wyjaśnić.Rozwiejcie moje wątpliwości jeżeli pan ma przyznany zr na okres 2015/2016 i na koniec 2015 kończy zatrudnienie u jednego pracodawcy tym samaym otrzymuje świadectwo pracy z dniem 31 i zaraz od 1 idzie do innej zupełnie to czy tą pierwszą traktuje jako utraconą a ta nową jako uzysk po miesiącu? MAM spór bo ja tak sobie do głowy wbiłam( może niesłusznie) ,że jak jest świadectwo to dochody 2014 do kosza. Ale mam nową interpretację przez ,,życzliwego", że mam to traktować jako ciągłość i nie brać uzysku tylko dalej dochody za 2014. Zmaina tej pracy wiązała się również ze znacznie wyższa pensją. Jak się bronić, boję się zrobiłam błąd nie traktując tego jako ciagłość.Proszę o pomoc. :(
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

nakop życzliwemu do tyłka, nie pij z nim wódki bo cię okłamuje.
Nie ma czegoś takiego jak ciągłość.
świadectwo pracy jest dokumentem świadczącym o utracie dochodu
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
ab83
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ab83 »

Elmer dzięki, wiem teraz , od kolejnej osoby czyli Ciebie ,że dobrze myslałam, przynajmniej pewniej będę upierać się przy swoim ale jak tu życzliwemu wytłumaczyć że jest inaczej i że się pomylił i... nie donosił... :D .Fajne słowa Elmer, dzięki, dobrze ,że jest to forum!!!Pozdrawiam serdecznie.
ODPOWIEDZ