Cześć.
Czy ktoś z Was zmieniał decyzję w części dotyczącej zarządcy?
Jeśli tak, to co wpisywaliście w podstawie prawnej z KPA?
zmiana zarządcy
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...
- Kontakt:
Re: zmiana zarządcy
Ja wpisuje 155 KPA
-
- Starszy referent
- Kontakt:
Dzięki za wiadomość. Potwierdziło się moje przypuszczenie 

-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Nie rozumiem, co masz na mysli. W decyzji nie ma nic o zarzadcy, jedynie wypłata.Klara27 pisze:Czy ktoś z Was zmieniał decyzję w części dotyczącej zarządcy?
Wiec nie ma podstaw do zmiany decyzji. Doprecyzuj, co chcesz zmienić w decyzji.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Też tego nie rozumiem...:poprzedni zarzadca powinien wysłać Ci pismo o tym, gdzie kierować korespondecję lub osoba skladajaca wniosek powiadomic o nowym koncie zarządcy jesli to na konto zarzadcy byly przelewane dodatki...a pewnie tak.Maxima pisze: 05 paź 2021, 11:26Nie rozumiem, co masz na mysli. W decyzji nie ma nic o zarzadcy, jedynie wypłata.Klara27 pisze:Czy ktoś z Was zmieniał decyzję w części dotyczącej zarządcy?
Wiec nie ma podstaw do zmiany decyzji. Doprecyzuj, co chcesz zmienić w decyzji.
ja mialam takie przypadki, decyzja zostawała bez zmian tylko od nastepnego miesiaca przelewałam dodatki na właściwe konto...i tyle

-
- Starszy referent
- Kontakt:
Nie...absolutnie. Żaden nowy dodatek. Chodzi o to, że sposób wypłaty określony mam w sentencji decyzji. Jeżeli sposób jest określony w sentencji to trzeba wszcząć postępowanie i zmienić decyzję w części, gdzie jest wyznaczony zarządca.
Przynajmniej u mnie ma to tak wyglądać.
Taką decyzję wysyłam tylko wnioskodawcy (wnioskodawca nie poinformował mnie o zmianie, a stary zarządca).
Przynajmniej u mnie ma to tak wyglądać.
Taką decyzję wysyłam tylko wnioskodawcy (wnioskodawca nie poinformował mnie o zmianie, a stary zarządca).
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Teraz w decyzji nie ma danych zarzadcy, nie wysyłasz im decyzji.Klara27 pisze: 06 paź 2021, 7:38 to trzeba wszcząć postępowanie i zmienić decyzję w części, gdzie jest wyznaczony zarządca.
Nie ma podstaw prawnych do zmiany decyzji. Wysyłasz tylko pismo informacyjne do nowego zarządcy (a do wiadomości świadczeniobiorcy). Decyzja pozostaje bez zmian.
Zmieniamy decyzje jedynie wtedy, gdy chcemy zmienić sentencje. A w sentencji nie piszesz nazwy zarzadcy.
-
- Starszy referent
- Kontakt:
Jeszcze raz... Do zarządcy decyzji nie wysyłam o czym już pisałam wcześniej.Maxima pisze:Teraz w decyzji nie ma danych zarzadcy, nie wysyłasz im decyzji.Klara27 pisze: 06 paź 2021, 7:38 to trzeba wszcząć postępowanie i zmienić decyzję w części, gdzie jest wyznaczony zarządca.
Nie ma podstaw prawnych do zmiany decyzji. Wysyłasz tylko pismo informacyjne do nowego zarządcy (a do wiadomości świadczeniobiorcy). Decyzja pozostaje bez zmian.
Zmieniamy decyzje jedynie wtedy, gdy chcemy zmienić sentencje. A w sentencji nie piszesz nazwy zarzadcy.
A, że w sentencji decyzji u siebie mamy wpisaną osobę uprawnioną do pobierania należności za lokal mieszkalny to z tego względu musiałam tę decyzję w części zmienić. Gdyby osoba uprawniona nie była wskazana w sentencji decyzji to wtedy zrobiłabym tak jak piszesz. W tym wypadku nie mogłam tak postąpić.
Oprócz zmiana zarządcy - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
świadczenie uzupełniające- emerytura
korzyści ze zmiany przepisów
Obliczenie czynszu - podnajem od osób prywatnych
Zakończenie wszczęcia postępowania
opłata za śmieci czy liczyć?
WYDATKI
praktyki szkolne
program Groszek
Metryka Sprawy
Prośba o szczegółowe wyliczenie dodatku mieszkaniowego
Wstrzymanie