Zmiana ZDO na Świadczenie pielęgnacyjne

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
dotin
Stażysta
Zajmuję się: Sw/ Sr/ FA
Kontakt:

Zmiana ZDO na Świadczenie pielęgnacyjne

Post autor: dotin »

Jak u was wygląda zmiana ZDO na ŚP, tak żeby było poprawnie?
ops.oliwia
Referent
Zajmuję się: świadczenia rodzinne
Kontakt:

Re: Zmiana ZDO na Świadczenie pielęgnacyjne

Post autor: ops.oliwia »

A co się zmieniło, że będziesz zmieniać teraz. Ja nie miałam takiej zmiany.
dotin
Stażysta
Zajmuję się: Sw/ Sr/ FA
Kontakt:

Post autor: dotin »

Nic się nie zmieniło. Osoba pobiera zdo i che teraz mieć przyznane świadczenie pielęgnacyjne. Napisała wniosek o przyznanie świadczenia pielęgnacyjnego na matkę i jednocześnie poprosiła o uchylenie zasiłku dla opiekuna jak przyznamy świadczenie pielęgnacyjne. Oczywiści wydamy decyzję odmowną, odwoła się i sko przyznaje. A co z wypłacanym zasiłkiem dla opiekuna i składkami? uchylacie decyzję zdo i przyznajecie świadczenie pielęgnacyjne pomniejszone o wypłacony zasiłek dla opiekuna?
Awatar użytkownika
Marcelino
Starszy referent
Zajmuję się: sr/sw
Kontakt:

Post autor: Marcelino »

Jak dla mnie aby było można mówić o śp przyznanym np przez SKO, należy najpierw uchylić ZDO, bo inaczej odmowa na śp ze względu na pobieranie ZDO a to raczej SKO podtrzyma i nie przyzna śp
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
ops.oliwia
Referent
Zajmuję się: świadczenia rodzinne
Kontakt:

Post autor: ops.oliwia »

U mnie sko nie przyznało świadczenia pielęgnacyjnego i osoba pobiera specjalny. Ona nie miała zdo.
ODPOWIEDZ