Art. 16 ustawy z 7 kwietnia 2017 r.[/qnoteev pisze:Sorry , bo nie mogę znaleźć przepisu szczególnego....możesz podpowiedzieć z czego to wynika?
Ok. Dzięki.
Art. 16 ustawy z 7 kwietnia 2017 r.[/qnoteev pisze:Sorry , bo nie mogę znaleźć przepisu szczególnego....możesz podpowiedzieć z czego to wynika?
Pani miała uzysk w maju 2017 przeliczenie, dochód przekracza i od czercwa uchylenie decyzjinoteev pisze:Jeżeli postępowanie w sprawie zwrotu wszczęłaś przed 1 czerwca, to na starych przepisachzuziafruzia pisze:Witajcie. Jeżeli Pani miała przyznane prawo do świadczenia, a od 1 czerwca 2017 ma uchylenie decyzji z powodu przekroczenia dochodu (uzysk) to stare czy po zmianach KPA?
Dzięki. to w pouczeniu dodaję art. 127a, czy coś jeszcze?noteev pisze:Jeśli doniosła dochód za maj, to wszczęcie nastąpi po 1 czerwca, a więc na nowych przepisach
Dziękuję, pozdrawiamheiland pisze:@ zuziafruzia, kilka osób wrzucało na forum wzory nowych pouczeń w decyzjach. To jest w dziale 500+ lub Świadczenia rodzinne. Powinnaś spokojnie tam je znaleźć.
Mi się wydaje, że będziemy musieli mieć aneks do upoważnienia z dopiskiem "a także do poświadczania za zgodność odpisów dokumentów przedstawionych przez stronę na potrzeby prowadzonych postępowań z oryginałem.Edysia185 pisze:A jak jest z poświadczeniem za zgodność z oryginałem u was? Do tej pory same przybijałyśmy pieczątkę i podpisywałyśmy, a teraz nie wiem jak to ma być patrząc na art. 268a KPA...