Ja już zaczęłam informować 3/4 miesiące wcześniej. Co miesiac wysyłam wraz z decyzjami informacje przypominające o konieczności informowania o zaległościach a teraz jeszcze dołożyłam nowe informacje. Dodałam też, że nowe druki będa dostępne na naszej stronie internetowej od 1 lipca. I tyle.
Dzień dobry.
Mam prośbę czy wspomógłby ktoś pismem jak powinno wyglądać zawiadomienie o wysokości opłat ze wspólnot? powiem szczerze , ze Pani która wcześniej zajmowała się dodatkami w ogóle tego nie pilnowała. Każda wspólnota, pisała sobie co chciała. jedni na osobnym druku inni na wniosku. prosze podpowiedzcie czy wy macie jakieś druki do tego? w zwiazku z tym iż chce wysłać do zarządców inf. o zmianach, pomyślałam ze napisałabym w piśmie co dokładnie potrzebuje do wydatków. Z góry dziękuje.
Ośrodek Pomocy Społecznej w ...w załączeniu przesyła listę osób otrzymujących dodatek mieszkaniowy w miesiącu lipcu 2021 r. oraz listę osób, którym przyznano dodatek mieszkaniowy od 01.07.2021 r.:
1. XXXXX, ul. XXXXX, dodatek mieszkaniowy w kwocie 216,25 zł przyznany na okres .........
Środki finansowe będą przekazywane do 10 – go każdego miesiąca.
Jednocześnie przypominamy o obowiązku niezwłocznego zawiadomienia organu przyznającego dodatek mieszkaniowy o występowaniu zaległości w opłatach należności za zajmowany lokal mieszkalny zgodnie z art. 8 ust. 4 ustawy z dnia 21 czerwca 2001r. o dodatkach mieszkaniowych (Dz. U. z 2021 r. poz.11).
Informację dotyczącą osób zalegających z opłatami prosimy nadsyłać w terminie do 5 – go każdego miesiąca.
W przypadku niewykonania obowiązku zawiadomienia organu przyznającego dodatek mieszkaniowy o wystąpieniu zaległości, o którym mowa powyżej, organ uprawniony do przyznania dodatku mieszkaniowego nakłada w drodze decyzji na zarządcę budynku albo inną osobę uprawnioną do pobierania należności za lokal mieszkalny karę pieniężną w wysokości 500 zł.