Czy napisałam, że w tym roku Panie Adrianie?adrianwarss pisze:Jak byś czytał uważnie to byś wiedział, że te zmiany będą za rok a nie w tym najbliższym okresie zasiłkowym nie wszystkie tu opisane zmiany wejdą w najbliższym nowym okresie zasiłkowym a dopiero za 2 lata, które zmiany będą od najbliższego okresu , a które wejdą za 2 lata jest napisane pod koniec nowelizacji tej.Paragraf pisze:Wzory będą na BIP? Rozporządzenia już nie będzie?
„4´. Wniosek o ustalenie prawa do świadczeń rodzinnych i oświadczenia niezbędne do ustalenia prawa do świadczeń rodzinnych, w tym oświadczenia o dochodach członków rodziny składane są zgodnie z wzorami określonymi przez ministra właściwego do spraw rodziny zamieszczonymi na stronie podmiotowej Biuletynu Informacji Publicznej ministra właściwego do spraw rodziny.”,
Zmiany, zmiany, zmiany
- Paragraf
- Referent
- Zajmuję się: PS/ŚW/FA/DM/ŚR
- Kontakt:
Re: Zmiany, zmiany, zmiany
Mogę się mylić, możesz mieć rację 

- Jagoda.
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Czyli elektronicznie w lipcu ale dopiero w przyszłym roku?
- Różaa
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
co za różnica - jak nie w tym to na przyszły rok d... z urlopu - samo się nie zrobi - a nasze rodziny i wspólne wakacje mniej ważne ;/ (przecież to sezon urlopowy)
już nie wspomnę o ogłoszonym dochodzie z GUS i ośw. ze szkół skąd będą wiedzieć czy dziecko będzie przyjęte - czy mu się coś nie odwidzi ... czarno to widzę

- Jagoda.
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Składanie wniosków na FA od początku (od 2008) było od sierpnia a że elektronicznie teraz od lipca to co...będą czekać aż z urlopu się wróci
na cały miesiąc i tak nie pójdziesz...u nas u tak zawsze ktoś zostaje do obsługi interesanta więc źle nie będzie

- Różaa
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
fajnie Ci się mówi jak masz duży ośrodek i kilka osób do realizacji - ja jestem SAMA - do FA/SR/500+ a o stażyście mogę na razie pomarzyć...chociaż może jest to jakaś myśl i ponowię drogę do kierownika po raz n-ty - co prawda mała gmina ale od wniosku do decyzji po wypłaty sama - kierownik od sprawdzenia decyzji i tyle a potem dziennik podawczy i korespondencja też nie wspomnę o sprawozdaniach ... ;(
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,FA, 500+
- Kontakt:
Różaa - zgadzam się z Tobą ... też chciałabym wziąć urlop wtedy kiedy jest lato, wakacje ... a wnioski powinny być przyjmowane od 1 wrzesnia (najwcześniej)
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Św, FA, Sr
- Kontakt:
Nie mogę zrozumieć tego nowego art. 26 ust. 4a " w przypadku zlozenia wniosku na nowy okres od 1 list. do 31 grudnia to wyplata następuje do konca lutego nastepnego roku." To jak to bedzie,jak zloza wniosek w grudniu to bedziemy ustalac prawo od listopada? Co jest grane, bo nie ogarniam?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Św, FA, Sr
- Kontakt:
- ludek
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Jak w grudniu to od grudnia ale czas na rozpatrzenie do końca lutego.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
Kodeks Hammurabiego
- Edysia185
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Re: Zmiany, zmiany, zmiany.....
Panie Tomku i co z tym NFZ? Miał ruszyć od 1 lipca... Czy coś się zmieniło?SYGNITY pisze:MRPiPS planuje nowe usługi Emp@tii, ale na 1 lipca ma być jedynie NFZ, a te z MEN dopiero później.
Oprócz Zmiany, zmiany, zmiany - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
św. wychowawcze
zwrot 500- co dalej
elektroniczny wniosek o 500+ a koordynacja
dochód uzyskany
umowy zlecenia
Ukrainiec - czy członkowie rodziny muszą mieć zezwolenie na
Znów koordynacja?
wszczęcie postępowania
CBB nie działa
odsetki ustawowe
Decyzja z wydana z błędem - sprostowanie?
Zapytanie zwiazane z dzierzawa
nienależne pobrane - Sygnity
"Rzeczpospolita": Rząd uszczelni program 500+
Koordynacja- proszę o pomoc
Klientka zmarła