elektroniczny wniosek o 500+ a koordynacja
-
- Stażysta
- Zajmuję się: SR,FA, SW
- Kontakt:
elektroniczny wniosek o 500+ a koordynacja
Pani przesłała wniosek o 500+ przez empatię. We wniosku zaznaczone że członek rodziny przebywa za granicą. Czy ja powinnam wczytywać taki wniosek czy od razu przekierować go do RCPS-u?
- _Marta
- Stażysta
- Zajmuję się: dzśr
- Kontakt:
Re: elektroniczny wniosek o 500+ a koordynacja
Nas uczyli tak: nie wczytywać, ale przed przekierowaniem, wejść w podgląd i ten podgląd sobie wydrukować. Bo ten wniosek Ci wpłynął. Także musisz mieć po nim jakiś ślad.
Jak wydrukujesz, to przekazujesz w systemie odpowiedniej jednostce.
Jak wydrukujesz, to przekazujesz w systemie odpowiedniej jednostce.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: SR,FA, SW
- Kontakt:
no właśnie. Tak mi się wydawało, że nie powinnam tego wniosku wczytywać. Ja go odebrałam 02.05 ale data zapisu w skrzynce jest 28 kwietnia więc chyba powinnam taki wniosek przyjąć z datą 28.04?
- _Marta
- Stażysta
- Zajmuję się: dzśr
- Kontakt:
Ja robię wpływ z datą, kiedy mi wpłynęło, czyli 02.05.
Bo gdyby wniosek miał datę 01.05. to robiłabyś wpływ 01.05.? No nie. Także, ja kieruję się zasadą, że dziś odebrałam - dzis wplynął. Zwłaszcza że jak na razie, żaden termin na nic Ci nie ucieka.
Bo gdyby wniosek miał datę 01.05. to robiłabyś wpływ 01.05.? No nie. Także, ja kieruję się zasadą, że dziś odebrałam - dzis wplynął. Zwłaszcza że jak na razie, żaden termin na nic Ci nie ucieka.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ..
- Kontakt:
Witam! zadam pewnie głupie pytanie, ale trochę się zakręciłem w temacie.
Jak należy postąpić w sprawie wn. Elektronicznego (wobec którego Wojewoda prawdopodobnie ustali koordynacje) ?
1. Wczytać do programu (sygnity) dzięki czemu ułatwi to wszelkie zliczanie do sprawozdań itp. ,a następnie jakoś z poziomu rejestracji przekazać do UW ?
2. czy zaprezentować tylko wersję do podglądu by wydrukować wniosek na dziennik podawczy, a następnie przekierować do UW. z poziomu poczty elektronicznej Empatii ?
3. Czy zarówno w 1 jak i 2 przypadku należy taki wniosek zeskanować (nawet w razie braku jakichkolwiek dodatkowych oświadczeń, które by uzupełniały aktywność zawodową członka rodziny pozostającego w PL) a następnie przesłać poprzez epuap wraz z zapytaniem o koordynacje?
Jak należy postąpić w sprawie wn. Elektronicznego (wobec którego Wojewoda prawdopodobnie ustali koordynacje) ?
1. Wczytać do programu (sygnity) dzięki czemu ułatwi to wszelkie zliczanie do sprawozdań itp. ,a następnie jakoś z poziomu rejestracji przekazać do UW ?
2. czy zaprezentować tylko wersję do podglądu by wydrukować wniosek na dziennik podawczy, a następnie przekierować do UW. z poziomu poczty elektronicznej Empatii ?
3. Czy zarówno w 1 jak i 2 przypadku należy taki wniosek zeskanować (nawet w razie braku jakichkolwiek dodatkowych oświadczeń, które by uzupełniały aktywność zawodową członka rodziny pozostającego w PL) a następnie przesłać poprzez epuap wraz z zapytaniem o koordynacje?
Oprócz elektroniczny wniosek o 500+ a koordynacja - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
orzeczenie o niepełnosprawności
utrata na podstawie empatii.
skład rodziny - mąż, żona, konkubina?
dochód uzyskany jak dodać
koordynacja - jej brak i dwa takie same wnioski
dwa uchylenia??
św. wychowawcze
zwrot 500- co dalej
dochód uzyskany
umowy zlecenia
Ukrainiec - czy członkowie rodziny muszą mieć zezwolenie na
Znów koordynacja?