witam, mam aktywny samorząd tak od września. stosunkowo krótko nim się zajmuję, a dziś dopadły mnie wątpliwości. postaram napisać jak najjaśniej. a mianowicie interesuje mnie ewaluacja i protokoły kontroli. zrobiłam wszystko, ale teraz dopadają mnie wątpliwości. rozesłałam ankiety, zrobiłam ewaluację i protokoły kontroli wykorzystania środków. jesteśmy małym powiatem i tak naprawdę nie wpłynęło do nas dużo wniosków. w 2015 roku finansowaliśmy jedno prawo jazdy (moduł I, a2), przedszkole (obszar d) i 2 zakupy sprzętu komputerowego (b1). w przypadku tych osób jak u nich byłam na kontroli to wypełniłam protokół kontroli, beneficjenci wypełnili ankiety i zrobiłam na podstawie ankiety ewaluację modułu I. W przypadku modułu II rozesłałam do uczelni pisma z zapytaniem czy Pan x był studentem, czy wszystko uregułował itp. osobiście byłam u studentów w domu w celu przeprowadzenia kontroli. wiem, że kontroluje sie minimum 10 procent. w moim przypadku w module II będzie to 7 osób. rozesłam tez 15 ankiet. z czego wróciło do mnie 10. na podstawie 10 ankiet zrobiłam ewaluację. nadmienię tylko, że ankiety zostały rozesłane do innych studentów tzn. nie byłam u nich z protokołem kontroli wykorzystania środków. no i teraz dopadły mnie wątpliwości. czy osoby objęte badaniem ankietowym powinny być tożsame z osobami u których przeprowadzono protokół kontroli. koleżanka z pracy namieszała mi teraz w głowie i sama nie wiem. trzeba teraz puścić sprawozdanie z as. a tam trzeba uwzględnić ilość przeprowadzonych kontroli. wydaje mi się, że w moim przypadku będzie 4 moduł pierwszy i 7 moduł drugi czyli łącznie 11. koleżanka twierdzi, że ewaluacja i protokół powinny z sobą współgrać, to znaczy powinno być przeprowadzonych 10 kontroli w module 2 bo wróciło do mnie 10 ankiet. tylko że ja jak wysyłałam ankiety do studentów, u których nie byłam z protokołem kontroli. jak to w końcu powinno być, jak robicie w swoich pcpr. pisałam wcześniej, pracuję od września więc jestem jeszcze zielona pomocy. z góry dziękuję za pomoc
Dla mnie kontrole (te, które mamy wysłać do 15.10.) i ankiety ewaluacyjne to dwie różne bajki. Prawdę powiedziawszy, jeszcze nie opisałam wyników ankiet ewaluacyjnych za 2014, a do wnioskodawców z 2015 r. jeszcze nawet nie wysłałam ankiet.