kwota wnioskowana as - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 12 paź 2016, 17:13

witam, jak Wy rozwiązujecie następującą kwestię, na przykład moduł II. Student pracuje, pomyślnie ukończył studia podyplomowe uzyskując dofinansowanie z as. ponowowie ubiega się o dofinansowanie do studiów podyplomowych. Studia podyplomowe np kosztują 2000 zł. wyliczamy udział własny -15%, odejmujemy 300 zł i wtedy dof. wynosi 1400 zł plus dodatek. No i moje pytanie czy w rejestrze kwota wnioskowana wpisujecie 1400+ dodatek (1000+ 500 zł z tytułu pobierania nauki poza miejscem zamieszkania) =2900 czy może 3900 ( kwota policzona bez pomniejszenia o 300 zł, bez udziału własnego+ dodatek 1500 zł,). już sam nie wiem, wydaje mi się, że wnioskodawca nie musi znać wytycznych i my w momencie przyjmowania wniosku weryfikujemy wszystko, sprazwdzmy, informujemy o wniesieniu udziału własnego i w przypadku gdy wnioskodawca nie odjął np udziału własnego, żeby wpisał właściwą kwotę czyli w moim przypadku 1400 zł. i taką kwotę wpisuję do rejstru. wiadomo kwota wnioskowana musi być taka sama w rejestrze i we wniosku. Wasze uwagi będą dla mnie bardzo cenne. z góry dziękuję za Wasze opinie
pompon

Napisano: 12 paź 2016, 19:03

kwota wnioskowana to ta, o którą wnioskuje wnioskodawca, tyle ile wpisał, nawet jeśli błędnie
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 13 paź 2016, 7:25

Zgadzam się z Tomkiem, a Wnioskodawca musi znać wytyczne, bo podpisuje we wniosku oświadczenie że zapoznał się z programem, on tylko nie potrafi tego wyliczyć
Mixi
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 07 wrz 2016, 13:16
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x