witam, jak Wy rozwiązujecie następującą kwestię, na przykład moduł II. Student pracuje, pomyślnie ukończył studia podyplomowe uzyskując dofinansowanie z as. ponowowie ubiega się o dofinansowanie do studiów podyplomowych. Studia podyplomowe np kosztują 2000 zł. wyliczamy udział własny -15%, odejmujemy 300 zł i wtedy dof. wynosi 1400 zł plus dodatek. No i moje pytanie czy w rejestrze kwota wnioskowana wpisujecie 1400+ dodatek (1000+ 500 zł z tytułu pobierania nauki poza miejscem zamieszkania) =2900 czy może 3900 ( kwota policzona bez pomniejszenia o 300 zł, bez udziału własnego+ dodatek 1500 zł,). już sam nie wiem, wydaje mi się, że wnioskodawca nie musi znać wytycznych i my w momencie przyjmowania wniosku weryfikujemy wszystko, sprazwdzmy, informujemy o wniesieniu udziału własnego i w przypadku gdy wnioskodawca nie odjął np udziału własnego, żeby wpisał właściwą kwotę czyli w moim przypadku 1400 zł. i taką kwotę wpisuję do rejstru. wiadomo kwota wnioskowana musi być taka sama w rejestrze i we wniosku. Wasze uwagi będą dla mnie bardzo cenne. z góry dziękuję za Wasze opinie
Zgadzam się z Tomkiem, a Wnioskodawca musi znać wytyczne, bo podpisuje we wniosku oświadczenie że zapoznał się z programem, on tylko nie potrafi tego wyliczyć