zobowiązanie do zarej. sie w PUP - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 02 lis 2015, 12:43

czy zobowiązujecie dłużnika do rej się w PUP jako bezrobotny lub poszukujący pracy?
bo ja mam taka sytuacje: dłużnik był cały czas uchylający się bo nie przychodził na wywiady, i nie płacił, teraz przyszedł ale nie jest zarejestrowany. czy zobowiązywać do rej?
--kaasia

Napisano: 02 lis 2015, 12:52

MOIM SKROMNYM ZDANIEM ZOBOWIĄZYWAĆ :)
Gość

Napisano: 02 lis 2015, 12:59

tez tak myślę, tylko czy jak się nie zarejestruje to wszczynam postępowanie dot. uznania za uchyl. czy tylko inf. do komornika, bo uchylającym dalej jest
--kaasia

Napisano: 02 lis 2015, 13:01

Wtedy tylko info do komornika i OPS.
Gość

Napisano: 02 lis 2015, 13:09

Kasiu może Ty mi pomożęsz... Na początku października dostałam wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika.... wezwałam go na wywiad... nie przyszedł... napisałam pismo na Policję o ustalenie miejsca pobytu tego dłużnika... sprawa jest w toku... w piątek natomiast dostałam kolejny wniosek o podjęcie dziłań wobec tego samego dłużnika tylko z innego Ośrodka... mam go znowu wezwać na wywiad???? Jakie kroki powinnam podjąć???
Gość

Napisano: 02 lis 2015, 14:18

może poczekać co ustali policja, ewentualnie wystąpić do komornika o ustalenie adresu, MSWiA i krajowego rejestru karnego. No chyba że korespondencja jest avizowana to ja bym wysłała jeszcze raz z drugiego wniosku i jak nie przyjdzie to potraktować jako uchylający, i dalej tak jak mówi ustawa
--kaasia

Napisano: 02 lis 2015, 14:22

Nie zakończyłaś postępowania względem tego dłużnika, więc po prostu przyłączasz drugi wniosek do postępowania i nie kierujesz ponownie wezwania.
kawa i ciasto

Napisano: 02 lis 2015, 14:35

Nawet jeżeli ten drugi wniosek, który przyszedł dotyczy innego dziecka tego dłużnika?
Gość

Napisano: 02 lis 2015, 15:10

--kaasia pisze:tez tak myślę, tylko czy jak się nie zarejestruje to wszczynam postępowanie dot. uznania za uchyl. czy tylko inf. do komornika, bo uchylającym dalej jest
Wszczęcie postępowania.
Gość pisze:Nawet jeżeli ten drugi wniosek, który przyszedł dotyczy innego dziecka tego dłużnika?
Już ustaliłaś że adres wskazywany we wnioskach OWW jest niewłaściwy.
Jeśli na zwrotach pisma masz adnotacje że pan dłużnik nie zamieszkuje pod wskazanym adresem to ładnie informujesz OWW że nie jesteś OWD- tyle.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x