Proszę o pomoc jeśli mam FV za energię wystawioną w styczniu a dotyczy grudnia księguję 401/201 i 999 w sprawozdaniu RB 28S pokazuję tylko w zobowiązaniach w zaangażowaniu nie występuje czy się mylę??
Uspokoiłaś mnie trochę ale skarbnik mówi że powinien być zwiększony plan o to zobowiązanie z grudnia i pokazane w zaangażowaniu bo oni zawsze tak robili ale ja się z tym nie zgadzam i muszę go przekonać że ja mam dobrze a oni robią źle - MASAKRA
Monia jeżeli byś miała wykazane że wykonanie =zaangazownie ok ale dochodzi u ciebie jeszcze zobowiązanie a ty masz przekroczenie w planie na danym paragrafie (tu o tym piszesz https://forum.infor.pl/topic/182522-zobo ... -w-rb-28s/) więc nie wciskaj kit że masz dobrze a skarbnik sie myli bo skarbnik sie nie myli jeżeli plan jest mniejszy niż wykonanie plus zobowiazania to jest przekroczenie planu koniec kropka
ola ja nikomu nie wciskam kitu tylko wszystko jest niejasne, rozumiem że w ciągu roku nie można przekroczyć planu ale jeśli ja wirtualnie zwiększę plan (bo nie wiem o ile) bo w styczniu otrzymam FV która dotyczy grudnia i tam muszę ją zaksięgować to muszę o tą Fv zmniejszyć wydatki a w imię czego
jak mozesz zmniejszyć wydatki? wydatki to nic innego jak kwota zapłacona
hela jakbyś przeczytała to co napisane na forum infor to byś wiedziała że plan moze być mniejszy niż wykonanie plus wydatki jezeli dotyczy \"13\" i pochodnych od nich
I nie tylko trzynastki - tych zobowiązań które są na koniec grudnia nie dolicza się do wykonania a tym samym plan bieżącego roku nie ma znaczenia .Takie jest stanowisko mojej p.skarbnik i ja się do niego przychylam.Pozdrawiam