żona na męża ZDO ???

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
xoxox

żona na męża ZDO ???

Post autor: xoxox »

hej miałam takie przypadki nie wiem czy ktoś z was może tez byłabym wdzieczna za wypowiedz

u 5 osob odmowilam w 2010 i 2011 SP żonie na męża , oczywiscie odwołali sie do SKO i SKO uchyliło naszej decyzji wskzało co jeszcze zbadac , co udokumnetowac i jak bedzie to korzystne to rozpatrzyc wniosek strony w oparciu o wyroki sadu ( te dotyczace ze nie moze stanowic przeszkody malzonenstwo do przyznania SP )
tak tez zrobilismy uzupełnilismy dokumentacje ktora była bardzo na korzysc strony i w opraciu o wyroki sadu przyznalismy dla tych 5 osob SP.

jak powinnam teraz postapic ustalajac prawo do ZDO ???
takze przyznac zonie na meza ?
xoxox

Re: żona na męża ZDO ???

upup
ullla

Post autor: ullla »

nie dajesz odmowe na 100 %
xoxox

mimo ze wczesniej przyznałam ????????
XXz

Post autor: XXz »

Tak, niech SKO później przyznaje jak takie ma możliwości- ustawa na dzień dzisiejszy nie daje takich uprawnień małżonkowi
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kronos79 »

Moim zdaniem, skoro wcześniej ustalono, ze spełnia przesłanki do SP i nie zaszły zmiany w stanie faktycznym, można i należy przyznać ZDO żonie na męża. Ja będę tak robić z całą pewnością. Ale jeśli macie wątpliwości, dawajcie odmowy, niech SKO się wykaże.
Pisałem już w innym miejscu, w mojej ocenie, aby trafnie ocenić sytuację należy zadać sobie pytanie, czy dana osoba byłaby nadal uprawniona do SP gdyby nigdy nie wszedł w życie nieszczęsny niekonstytucyjny art. 11 ust. 3.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
ODPOWIEDZ