hej miałam takie przypadki nie wiem czy ktoś z was może tez byłabym wdzieczna za wypowiedz
u 5 osob odmowilam w 2010 i 2011 SP żonie na męża , oczywiscie odwołali sie do SKO i SKO uchyliło naszej decyzji wskzało co jeszcze zbadac , co udokumnetowac i jak bedzie to korzystne to rozpatrzyc wniosek strony w oparciu o wyroki sadu ( te dotyczace ze nie moze stanowic przeszkody malzonenstwo do przyznania SP )
tak tez zrobilismy uzupełnilismy dokumentacje ktora była bardzo na korzysc strony i w opraciu o wyroki sadu przyznalismy dla tych 5 osob SP.
jak powinnam teraz postapic ustalajac prawo do ZDO ???
takze przyznac zonie na meza ?
żona na męża ZDO ???
Re: żona na męża ZDO ???
Tak, niech SKO później przyznaje jak takie ma możliwości- ustawa na dzień dzisiejszy nie daje takich uprawnień małżonkowi
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: żona na męża ZDO ???
Moim zdaniem, skoro wcześniej ustalono, ze spełnia przesłanki do SP i nie zaszły zmiany w stanie faktycznym, można i należy przyznać ZDO żonie na męża. Ja będę tak robić z całą pewnością. Ale jeśli macie wątpliwości, dawajcie odmowy, niech SKO się wykaże.
Pisałem już w innym miejscu, w mojej ocenie, aby trafnie ocenić sytuację należy zadać sobie pytanie, czy dana osoba byłaby nadal uprawniona do SP gdyby nigdy nie wszedł w życie nieszczęsny niekonstytucyjny art. 11 ust. 3.
Pisałem już w innym miejscu, w mojej ocenie, aby trafnie ocenić sytuację należy zadać sobie pytanie, czy dana osoba byłaby nadal uprawniona do SP gdyby nigdy nie wszedł w życie nieszczęsny niekonstytucyjny art. 11 ust. 3.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Oprócz żona na męża ZDO ??? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
pomocy
ŚP rolnik
nienależnie pobrane świadczenia określone decyzją ROPS
pomocy
działalność gospodarcza
ODSETKI
ZDO
pomocy
decyzja zatwierdzona przez prawnika
zwrot nienależnie pobranych świadczeń
czy nowe dokumentty
Czy uchylić rodzinne? rodzina zastępcza
upoważnienie
ŚP-dec.zm
Pomóżcie.
prosze o sprawdzenie decyzji zmieniajacej ŚP :)