Drogą elektroniczną przesłano wniosek o zasiłek pielęgnacyjny wnioskodawca to młoda dziewczna (nieoficjalnie wiem że to wnuczka) składa na babcie z tytułu ukończenia 75 lat nie dołącza żadnych dokumentów, brak z nią kontaktu. Chce zrobić wezwanie do uzupełnienia co byście w nim wpisali chcieć pelnomocnictwo czy coś innego?
A nie możesz tego zweryfikować przez Empatię? Tam w weryfikacjach przy weryfikacji w systemie ZUS albo Krus jak rozwiniesz masz: Weryfikacja informacji o uprawnieniu do pobierania dodatku pielęgnacyjnego.
racja na ZUS wyszło mi info że Pani ma składkę zdrowotną w wojskowym biurze emerytalnym w celu uzyskania informacji należy się zwrócić do ww. instytucji Ale męczy mnie sprawa tego pełnomocnictwa
aha czyli ona ma pewnie emeryturę z wojskowego biura emerytalnego to dodatku pielęgnacyjnego może nie mieć bo chyba biuro MSWiA go nie przyznaje chyba że się mylę.
To pewnie trzeba będzie pisać wezwanie o dostarczenie pełnomocnictwa/postanowienia o opiekunie prawnym
Możesz jeszcze wezwać do złożenia wyjaśnień w sprawie złożonego wniosku. Jak się zgłosi to zapytasz o pełnomocnictwo i ewentualne prawo do dodatku. Wyjaśni, uzupełni lub wycofa wniosek..