zrzeczenie się prawa do wniesienia odwołania

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
andzia2017
Starszy referent
Zajmuję się: PS, ŚW, FA
Kontakt:

zrzeczenie się prawa do wniesienia odwołania

Post autor: andzia2017 »

Witam, klient dostarczył mi orzeczenie z Powiatowego Zespołu ds. Orzekania o Niepełnosprawności - przysłano mu pocztą. W związku z tym nie mam zaświadczenia z Komisji, że klient zrzekł się prawa do wniesienia odwołania, orzeczenie jest nieprawomocne.
Czy takie oświadczenie klient może napisać u nas i je złożyć, że nie będzie się odwoływał?
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: zrzeczenie się prawa do wniesienia odwołania

Post autor: de Charette »

takie orzeczenie prawnie nie ma żadnej wartości. Można je traktować tylko jako dupochron. Ale wg mnie to jest zbędne. Ja nie czekam na prawomocność
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
jasiak
VIP
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
Kontakt:

Re: zrzeczenie się prawa do wniesienia odwołania

Post autor: jasiak »

de Charette pisze:takie orzeczenie prawnie nie ma żadnej wartości. Można je traktować tylko jako dupochron. Ale wg mnie to jest zbędne. Ja nie czekam na prawomocność
też tak uważam i też nie czekam na prawomocność
strona składa wniosek jeśli składa odwołanie od orzeczenia lub ma traki zamiar powinna nas poinformować
ja przy przyjmowaniu wniosku zawsze pytam o odwołanie i informuje, że w przypadku zmiany orzeczenia na nie korzyść strony - co jest raczej nierealne - świadczenie będzie do zwrotu i tyle
ODPOWIEDZ