pani do 18 lutego była na wychowawczym. Zaszła w ciążę i przeszła na zwolnienie lekarskie. Uchylony dodatek. Urodziła w lipcu 2015 drugie dziecko. Jak liczyć jej dochody?Dodam, że kasę za zwolnienie otrzymała tylko z pracy a ZUS jej nie przyznał zwolnienia.Ponadto jeszcze nie otrzymała macierzyńskiego. Czeka na decyzję ZUS. Jak liczyć jej dochody?w 2013 r. pracowała i potem przeszła na wychowawczy.
zrobiłam jej uzysk. Tylko nie wiem czy słusznie.Pracodawca przysłał mi zaświadczenie za całe30 dni. Ale ja powinnam uzysk liczyć w jej przypadku za marzec 2015. I pracodawca wyszczególnił mi ile jej się należało za kilka dni lutego a ile za marzec.I z tego co miała naliczone za marzec przekroczyła kryterium, mąż też pracuje. Ja jej uchyliłam. I teraz jak przyszła po becika bo urodziła w lipcu i na obecną chwilę nie ma zasiłku macierzyńskiego bo czeka nadal na decyzję ZUS to ona nie ma dochodów?tak?
ona jest w stosunku pracy, nic mi nie przedstawiła o utracie zatrudnienia. Czeka na decyzję odnośnie zasiłku macierzyńskiego. Dziś ma się u mnie pojawić to ją dokładnie dopytam. Bo to jest jakaś "dziwna" sprawa.
To w takiej sytuacji dochód za marzec jest dochodem uzyskanym z tyt. zakończenia urlopu wychowawczego. Macierzyński Cię w ogóle nie interesuje bo to w trakcie zatrudnienia.