czy powinnam wypłacić? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 18 sie 2015, 13:33

Kobietka brała samotne, w licu przyszła z wnioskiem na drugie dziecko i oświadczeniem że dzieci jej są uznane od lipca.W skałdzie jest tatuś ale nie doniosła mi dokumentów ( dochody i akt zupełny pierwszego dziecka). Czy mam prawo wstrzymać jej zasiłek i samotne co prawda napisała mi oświadczenie i zgode na zmiane decyzji ale nie wiem czy moge bez dokumentu tj. aktu zupełnego i dochodów ojca, bo może przekroczy im?
aneta83

Napisano: 18 sie 2015, 13:44

napisz wezwanie o dostarczenie dokumentów tj dochodów ojca albo może wyrok o alimentach na dzieci bo może nie wychowują razem dzieci
asiak

Napisano: 18 sie 2015, 13:55

już wezwana ale wypłata za dwa dni... wypłacić przynajmniej zasiek na pierwsze dziecko?
aneta83

Napisano: 18 sie 2015, 14:10

ja bym wypłaciła, w wezwaniu stronę poinformowałaś o konieczności dostarczenia wskazanych dokumentów - jeśli tego nie zrobi napisałabym jej informację na podst. art. 28 ust. 1, ust 2, nawiązując do art. 25 ust. 1.
Zołza

Napisano: 24 sie 2015, 13:56

kontynuuję temat.. wniosek o którym mowa wyżej złożyła na nowe dziecko 31-07 dałam jej 14 dni na dostarczenie dokumentów ( dochody ojca dziecka i nowy akt ur pierwszego dziecka (de facto uznanego przez ojca) . Wezwanie odebrane 19-08 więc czekam.. ale gdy nie dostarczy to czy mogę wszcząć postepowanie do pierwszego wniosku gdyż w związkuz tym, ze ma w skłądzie kolejnego wniosku ojca dzieci musi donieść dochody jego a moze przekroczyć kryterium... Czy zostawiam sporawę tak jak jest tyle, że nie wypłacam jej dalej niczego..
aneta83

Napisano: 25 sie 2015, 10:31

??????????????
aneta83

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x