ja dostałam chyba za marzec i kwiecien, tak mi wychodzi z obliczen z oplaconych skladek troche ponad 50%. Dodam ze skladalam od razu na 3 m-ce wiec zamierzam za maj zaplacic normalnie i jak wroca za maj jeszcze to wtedy na zwrot wydatków pojdzie.jedynie nie dostałam z Zusu zadnej odp.poczta ani na pue tylko 3 przelewy na konto.
Joanna L-N: a dostałaś zwrot z obydwu deklaracji (01 i 51) czy tylko za składki od pracowników?
Ja płaciłam normalnie marzec i kwiecień, maj też planuję płacić w pełnej wysokości mimo złożonego wniosku. Żadne pismo dotąd nie wpłynęło, na PUE też nie widnieje nadpłata, więc czekam co dalej.
za podopiecznych nie dostałam ,jak se obliczyłam zusy za pracowników co wplacilam za 03 i 04 to wyszło mi ze dostałam troche ponad 50%,zaksiegowałam to na zmniejszenie kosztow odpowiednio w rozdziałach z ktorych placiłam i za maj zamierzam dzisiaj 100% zaplacic zus bo nie wiem czy cos jeszcze dostane a we wniosku pisałam im zeby zwrocili mi na konto wiec jakbym nawet od nich dostała to dam to na zmniejszenie kosztow w maju
Status swojego wniosku RDZ można sprawdzić na PUE, w moim przypadku jest "poprawny" i do każdego z trzech miesięcy "oczekuje na rozpatrzenie" - przy czym ja nie dostałam jeszcze ani zwrotu na konto, ani żadnej odpowiedzi.
Poniżej link z informacją o tej funkcjonalności ze strony ZUS-u, zobaczcie sobie co tam na Was czeka, bo może już macie rozpatrzone i przyznanie zwolnienie za maj.