Zwrot dodatku za część miesiąca
-
- Stażysta
- Zajmuję się: stypendia szkolne, dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
Zwrot dodatku za część miesiąca
Dodatek zarządcy został wypłacony za miesiąc luty. Wnioskodawca od 20 lutego przebywa w zakładzie karnym. Czy można żądać zwrotu dodatku mieszkaniowego od zarządcy za tą część miesiąca od kiedy wnioskodawca jest w zakładzie karnym, czyli za 9 dni?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: Zwrot dodatku za część miesiąca
Dodatek nie jest podzielny na dni. Za luty nalezał sięRico pisze: 28 lut 2024, 11:31 Dodatek zarządcy został wypłacony za miesiąc luty. Wnioskodawca od 20 lutego przebywa w zakładzie karnym. Czy można żądać zwrotu dodatku mieszkaniowego od zarządcy za tą część miesiąca od kiedy wnioskodawca jest w zakładzie karnym, czyli za 9 dni?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: stypendia szkolne, dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
Znalazłam odpowiedź w lexie - w związku ze zmianą miejsca zamieszkania należy nakazać zwrot wypłaconego dodatku. Kwota świadczenia do zwrotu za niepełny miesiąc powinna zostać wyliczona proporcjonalnie za okres niezamieszkiwania w lokalu. NSA 11.10.2006 IOSK 1383/05, LEX nr 281315
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Większej bzdury nie słyszałam. Nie posiłkuj się wyrokiem sprzed 18 latRico pisze: 28 lut 2024, 12:55 Znalazłam odpowiedź w lexie - w związku ze zmianą miejsca zamieszkania należy nakazać zwrot wypłaconego dodatku. Kwota świadczenia do zwrotu za niepełny miesiąc powinna zostać wyliczona proporcjonalnie za okres niezamieszkiwania w lokalu. NSA 11.10.2006 IOSK 1383/05, LEX nr 281315
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
popieram...od marca wygaszasz decyzję za luty należał sięMaxima pisze: 28 lut 2024, 14:06Większej bzdury nie słyszałam. Nie posiłkuj się wyrokiem sprzed 18 latRico pisze: 28 lut 2024, 12:55 Znalazłam odpowiedź w lexie - w związku ze zmianą miejsca zamieszkania należy nakazać zwrot wypłaconego dodatku. Kwota świadczenia do zwrotu za niepełny miesiąc powinna zostać wyliczona proporcjonalnie za okres niezamieszkiwania w lokalu. NSA 11.10.2006 IOSK 1383/05, LEX nr 281315
Oprócz Zwrot dodatku za część miesiąca - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
zapytanie
emerytura
wczasy pod gruszą a dochód
HELP (dochód z działalności gospodarczej)
stypendium dla osób niepełnosprawnych
podstawa prawna do pisma do ZUS
Proszę o sprawdzenie wyliczenia
gaz
liczba osób wspólnie gospodarujacych
Czy dochód uzyskany z tytułu zamiany mieszkania jest dochodem dla dodatku mieszkaniowego
Umowa zlecenia 23-latka - wliczam?
Swiadczenie opiekuńcze
Wznowienie postępowania
wstrzymanie,wznowienie-informacja do zarządcy?
decyzja odmowna Obliczeniowy procent dochodów miesięcznych jest większy niż kwota wydatków na lokal.
Ogrzewanie gazowe