zwrot kwoty dofinansowania - moduł ii - Aktywny Samorząd

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 15 mar 2018, 13:49

Są uczelnie, gdzie nie ma typowej sesji i egzamin lub zaliczenie jest zaraz po skończonych zajęciach. Znam przypadek gdzie egzamin był już w połowie listopada, a pozostałe zajęcia trwały prawie do końca lutego, więc w tym przypadku ciężko byłoby wypłacić na podstawie zaliczonego egzaminu.
pcprkolb
Referent
Od: 07 kwie 2014, 14:02
Zajmuję się:

Napisano: 21 mar 2018, 15:17

Mixi pisze:Czy studentka przyniosła cokolwiek na piśmie? Jeśli nie, to raczej dałabym sobie spokój z wypłata dodatku, zgodnie z wyjaśnieniami.
Jeśli coś przyniosła (info o kilku zdanych egzaminach) to niech dyrektor podejmie sobie sam decyzje czy wypłacić. W każdym razie do akt sprawy radzę dołączyć te wyjaśnienia z PFROnu.
My to dostaliśmy od naszego oddziału na email.

Mamy tylko kartę przebiegu studiów wydrukowaną przez studentkę z programu USOS, ale na niej nie ma dat uzyskania ocen (dwie pozytywne, reszta dwóje). Jakieś oceny ma ale jak uznać że to są oceny uzyskane w trakcie sesji?

I kolejne pytanie które mi się nasunęło: czy można wogóle wypłacić dodatek po tym jak beneficjent w marcu stracił status studenta? W tej chwili chyba nie spełnia podstawowego warunku udziału w programie? Jak myślicie?
Pcprnowa
Referent
Od: 01 cze 2017, 10:28
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 03 kwie 2018, 19:51

Mam podobną sytuację ze studentką, której wypłaciliśmy I transzę, tj. czesne. Studentka nie dostarczyła żadnego zaświadczenia z uczelni (tj. że zaliczyła semestr, uczęszczała na zajęcia itp. ).Napisałam do niej pismo (m.in. że nie dostarczyła zaświadczenia, pomimo upływu terminu zawartego w umowie).Studentka poinformowała, że dostarczy zaśw. i do dnia dzisiejszego nie dostarczyła. Teraz nawet nie odbiera tel. Nie wiem co dalej i jak teraz rozliczyć sprawozdanie. Może ktoś ma podobną sytuację :( :(
Olka887
Praktykant
Od: 22 lis 2017, 18:57
Zajmuję się: st referent

Napisano: 03 kwie 2018, 21:21

A nie możesz napisać do niej pismo, informujące, że w związku z niedostarczeniem dokumentów rozliczeniowych, kwota dodatku nie może zostać wypłacona ?
Moniuszko
Referent
Od: 09 lip 2017, 15:26
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS

Napisano: 04 kwie 2018, 14:16

Też miałam taką sytuację i wysłaliśmy do studenta pismem poleconym informację, że w związku że nie dostarczył zaświadczenia w wyznaczonym terminie dodatek nie zostanie wypłacony.
Oleśka
Stażysta
Od: 09 gru 2016, 10:19
Zajmuję się: Aktywny Samorząd

Napisano: 05 kwie 2018, 7:25

sesja trwała do 11.02, skreślona została po sesji, jeśli dostarczy Ci obiegówkę z wykazem egzaminów lub indeks, gdzie będzie miała choć jeden wpis pozytywny lub negatywny za egzamin, to znaczy, że została dopuszczona do sesji, a ten fakt świadczy o tym, że chodziła na studia zgodnie z planem - i wtedy ja bym wypłacił dodatek
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 06 kwie 2018, 15:11

Tomasz1981 pisze:sesja trwała do 11.02, skreślona została po sesji, jeśli dostarczy Ci obiegówkę z wykazem egzaminów lub indeks, gdzie będzie miała choć jeden wpis pozytywny lub negatywny za egzamin, to znaczy, że została dopuszczona do sesji, a ten fakt świadczy o tym, że chodziła na studia zgodnie z planem - i wtedy ja bym wypłacił dodatek
A co w przypadku o którym pisałem powyżej:

"Są uczelnie, gdzie nie ma typowej sesji i egzamin lub zaliczenie jest zaraz po skończonych zajęciach. Znam przypadek gdzie egzamin był już w połowie listopada, a pozostałe zajęcia trwały prawie do końca lutego, więc w tym przypadku ciężko byłoby wypłacić na podstawie zaliczonego egzaminu."
pcprkolb
Referent
Od: 07 kwie 2014, 14:02
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x