No w końcu znalazłam podobny problem, który mam do rozkminy
Miałam rozbieżność w programie przy spłacie jednej decyzji z UW i wówczas dostałam przykaz księgowania zgodnie z tytułem przelewu z US - pani z UW powiedziała, że w US muszą mieć wszystko prawidłowo i tak mamy przyjmować.
Zaczęłam stosować to pozostałych wpłat z US.
Mam jednak problem, bo w systemie wisi taka decyzja jako niespłacona, bo npś podlega pod ordynację podatkową, gdzie odsetki nalicza się do pełnych złotych. US w rozmowie telefonicznej, o ile uda mi się połączyć

, informuje, że człowiek ma TW zamknięty.
Pracuję w księgowości i programu sygnity tak naprawdę nie znam. Wprowadzam wpłaty npś w związku z wpłatą własną, potrąceniem z 800+ albo właśnie wpłatą z US.
Mogłabym zgłosić problem do bok programu, ale do końca nie umiem go określić... Zgodnie z ordynacją podatkową program prawidłowo zaokrągla odsetki, ale jak wchodzi TW i windykacja to robią się schody.
Może ktoś wie jak ściągnąć taką decyzję w programie sygnity? Czy jest możliwość ręcznie zamknięcia sprawy?
Pytanie: Kierujesz TW do US i podajesz odsetki w kwocie po przecinku - liczysz sama odsetki? Robiąc wydruk karty świadczeń z programu mam wykazane odsetki w pełnych złotych.