Hej,
Czy od 1 lipca br do dochodu wliczać będziemy zwrot podatku?
zwrot podatku w dochodzie DM
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe, dodatki energetyczne, stypendia szkolne, zasiłki szkolne.
- Kontakt:
- MadJack
- Referent
- Zajmuję się: DE, DM, FA, ST, ŚW
- Kontakt:
Re: zwrot podatku w dochodzie DM
Cóż jeżeli mówisz o zwrocie podatku z tytułu ulgi na dzieci to tak powinno policzyć się to dochodów. Jest to wykazie dochodów nieopodatkowanych w ustawie o świadczeniach rodzinnych (konkretnie: kwoty otrzymane na podstawie art. 27f ust. 8-10 ustawy z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych). Problem polega tylko na tym czy ktoś otrzymał ten zwrot w ciągu trzech miesięcy które liczymy do dochodów podczas rozpatrywania sprawy DM. Druga sprawa czy toś się przyzna? Niby mogę sprawdzić w urzędzie skarbowym czy ktoś taką ulgę miał ale tam podają tylko dane za konkretny rok podatkowy.
Zatem wracamy do początku. Jak ktoś ci się przyzna i zechce napisać stosowne oświadczenie. To licz.
Zatem wracamy do początku. Jak ktoś ci się przyzna i zechce napisać stosowne oświadczenie. To licz.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe, dodatki energetyczne, stypendia szkolne, zasiłki szkolne.
- Kontakt:
Nie miałam na myśli ulgi na dzieci. Ulga na dzieci to wiem, że trzeba liczyć i będę pytać delikwentów czy czasem coś takiego się nie pojawiło w ich dochodach w ciągu ostatnich 3 miesięcy. 
Chodziło mi o zwrot podatku (nadpłata). Emerytka otrzymała zwrot podatku w wysokości 90 zł w kwietniu i nie wiem właśnie czy "po nowemu" powinnam to wliczać.

Chodziło mi o zwrot podatku (nadpłata). Emerytka otrzymała zwrot podatku w wysokości 90 zł w kwietniu i nie wiem właśnie czy "po nowemu" powinnam to wliczać.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
ogólnie podatku teraz do dochodu wcale nie liczymy...przy wynagrodzeniu jest przeciez przychód minus zus minus koszty uzyskania minus skladki zdrowotne i minus podatek...wydaje mi sie wiec,ze jezeli tu odejmujemy to i zwrot podatku nie jest dochodem....hmmmMamboM pisze: 14 lip 2021, 9:17 Nie miałam na myśli ulgi na dzieci. Ulga na dzieci to wiem, że trzeba liczyć i będę pytać delikwentów czy czasem coś takiego się nie pojawiło w ich dochodach w ciągu ostatnich 3 miesięcy.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
nie liczyszMamboM pisze: 14 lip 2021, 9:17 Nie miałam na myśli ulgi na dzieci. Ulga na dzieci to wiem, że trzeba liczyć i będę pytać delikwentów czy czasem coś takiego się nie pojawiło w ich dochodach w ciągu ostatnich 3 miesięcy.
Oprócz zwrot podatku w dochodzie DM - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
RODO
Dodatek mieszkaniowy - inna osoba uprawniona
Sygnity - czy system prawidłowo wylicza "Wydatki do obliczeń ryczałtu"?
Problem z wydatkami
Dodatki mieszkaniowe - wydatki za lokal???
Dodatki mieszkaniowe
nurtujące pytania
Świadczenie pielęgnacyjne z tytułu rezygnacji z zatrudnienia
Ustawienie parametrów w Pumie.
stary dodatek mieszkaniowy
Rodzinne do dochodu
żaświadczenie o dochodach
Wydatki z miesiąca poprzedzającego dzień złożenia wniosku
TOP-TEAM
Wydatki na mieszkanie w Spółdzielni przy najmie
ekwiwalent za pranie