zwrot prawa jazdy - jak brać pod uwagę 50% płacenia aliemntó - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 02 wrz 2016, 9:33

dłużnik zgłosił się na wywiad, złożył oświadczenie majątkowe, wystąpiliśmy do komornika czy przez 6 miesięcy płaci minimum 50% zasądzonych alimentów. Dłużnik ma zasądzone 500zł. Komornik odpisał nam iż potrąca 250zł z czego 220 to alimenty a 30 zł to jego koszty. Jak mam to traktować? Czy mogę dłużnikowi zwrócić prawko? Czy musi być całe 250zł przekazane na alimenty?
Kolanko

Napisano: 02 wrz 2016, 11:01

liczy się kwota wpłaty ( potrącenia), w tym wypadku jest 250 zł.
wp.p

Napisano: 02 wrz 2016, 11:56

kiedyś była na forum opinia MPipS ,ze 50% "czystych alimentów". Choć ostatnio usłyszałam,ze bierze sie pod uwagę kwotę przekazaną nam przez komornika ( alimenty + odsetki) po odjęciu kosztów. Moze ktoś słyszał o podobnej sprawie w sko lub wsa?
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 05 wrz 2016, 12:30

UP. Ktoś wie co w tej sytuacji?
Kolanko

Napisano: 05 wrz 2016, 16:59

Kolanko pisze:dłużnik zgłosił się na wywiad, złożył oświadczenie majątkowe, wystąpiliśmy do komornika czy przez 6 miesięcy płaci minimum 50% zasądzonych alimentów. Dłużnik ma zasądzone 500zł. Komornik odpisał nam iż potrąca 250zł z czego 220 to alimenty a 30 zł to jego koszty. Jak mam to traktować? Czy mogę dłużnikowi zwrócić prawko? Czy musi być całe 250zł przekazane na alimenty?
ja bym napisała jeszcze raz do komornika, zeby odpowiedział konkretnie na pytanie "czy się wywiązuje", mi tabelka komornika nie jest potrzebna bo uwazam ze nie jest moją rolą teraz rozkminic co jest alimentami a co nie.
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny