zwrot przed decyzją - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 21 lut 2013, 13:34

kobieta wpłaciła nienaleznie pobrany zasiłek rodzinny przed wydaniem decyzji o zwrocie, poprosiła tylko o przeliczenie odsetek
co ja teraz mam z tym zrobić, decyzji chyba już nie wydaję, a w programie jak to zrobic żeby w sprawozdaniach zebrał
~Monika

Napisano: 21 lut 2013, 17:54

NIC NIE ROBISZ . ODDAŁA PIENIĄDZE I TO JEST NAJWAZNIEJSZE. STAN KASY SIE ZGADZA. gDY JA MIAŁAM TAKI PRZYPADEK GRZECZNIE PROSIŁAM O ZWROT PIENIĘDZY. GDYBY NIE CHCIAŁA ODDAC TO WTEDY PISZESZ DECYZJE O ZWROCIE. WYDAJESZ TYLKO DECYZJE ODMAWIAJĄCA PRZYZNANIE ZASIŁKU TAK JAKBY SYTUACJI ZE ZWROTEM PIENIEDZY WOGÓLE NIE BYŁO.
~aaAaa

Napisano: 08 mar 2013, 14:46

decyzję ustalającą nienależnie pobrane musisz zrobić, a umażasz postępownie w sprawie żądania zwrotu świadczeń nienależnie pobranych
~ nowa

Napisano: 23 maja 2013, 16:12

jak nowa
~aga II

Napisano: 23 maja 2013, 17:24

a jak kobieta wpłaciła zaraz po uchyleniu decyzji? Przed dec. ustalająca zwrot i przed dec. żądająca zwrotu?
~aga

Napisano: 24 maja 2013, 11:39

no właśnie,ja też mam taką sytuację,i co robić dalej
~obe

Napisano: 24 maja 2013, 15:46

Zgodnie z art. 30 ust. 2 pkt.8 ustawy o świadczeniach rodzinnych- kwoty świadczeń rodzinnych, o których mowa w ust. 2 podlegają zwrotowi łącznie z ustawowymi odsetkami na rachunek bankowy wskazany przez organ właściwy. Odsetki są naliczane od pierwszego dnia miesiąca następującego po dniu wypłaty świadczeń rodzinnych do dnia spłaty.

ja tez mialam taki przypadek ze dziewczyna oddalam przed decyzja uchylajaca i po prostu po prostu piszesz dec. uchylajaca a nastepnie napisac dec o nienaleznie pobranych i to wszystko.

jesli dziewczyna oddala od razu kase przed koncem miesiaca to nie naliczasz jej odsetek piszesz wtedy w decyzji że kwota główna wpłacona przez pania: XY zaliczona zostaje na poczet nienależnie pobranych św.
~xyz

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x